Mjölby kommun

Mötesplatsen Tunet fyller 10 år!

Den 21 april 2022 fyller mötesplatsen Tunet i Mjölby 10 år. Det firas med tårtbuffé klockan 11-15.

Tunet är en mötesplats för alla seniorer över 65 år. Här kan du bland annat fika, spela bingo, prova på frågesport och gå på gymnastik.

– Det bästa med Tunet är samhörigheten och att vi får vara tillsammans. Förutom att anordna en rad aktiviteter brukar vi även fira högtider tillsammans då många är ensamma under helgerna, säger trygghetsvärden Elisabeth Börjesson.

Verksamheten fick stänga ner under pandemin

Under pandemin fick mötesplatsen Tunet stänga ner delar av sin verksamhet. De erbjöd dock telefonservice och när restriktionerna lättade anordnade trygghetsvärdarna promenader varje dag.

– Många av våra äldre har behövt stå tillbaka under pandemin så det här firandet känns extra viktigt, säger Therese Granstam, enhetschef för trygghetsvärdar.

Mötesplatsen Tunet bildades 2012 för att skapa en samlingsplats för äldre i området. Varmt välkommen att komma och fira med oss!

Här kan du få information om aktiviteter på Tunet

En kvinna med blont hår och blå klänning som håller i en tårta. Bredvid sitter en äldre kvinna i rosa t-shirt och håller upp en tallrik med en tårtbit. Båda tittar på varandra och ler.

Publicerad