Mjölby kommun

Nationell vaccinationsvecka under vecka 11

Under vecka 11 genomförs en nationell vaccinationsvecka, för att fler ska välja att vaccinera sig mot covid-19. I Östergötland kommer det att finnas många tillfällen för drop in-vaccinering.

Vaccinet är det allra viktigaste verktyget i kampen mot covid-19 och i Sverige har vi med gemensamma krafter nått en hög vaccinationstäckning. Men det är fortfarande mer än en miljon människor över 12 år som inte tagit sin första dos. Därför har regeringen gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en nationell temavecka under vecka 11 för att få fler att vaccinera sig mot covid‑19. Uppdraget genomförs i samverkan med regioner, länsstyrelser och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Under vaccinationsveckan är alla med och bidrar för att fler ska välja att vaccinera sig.

I Östergötland genomförs en rad aktiviteter under nationella vaccinationsveckan, framför allt i form av drop in-vaccination på många olika platser under. Om du inte redan är vaccinerad: ta emot erbjudandet om vaccination för att skydda dig själv och andra.

Boka tid för vaccination i Östergötland på 1177.se Länk till annan webbplats.

Nyhet om vaccinationsveckan på Region Östergötlands webbplats Länk till annan webbplats.

Information om vaccinationsveckan på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.

Exempelbild

Publicerad