Mjölby kommun

Skänk sport- och fritidsprylar till Fritidsbanken!

Nu börjar vi insamlingen av sport- och friluftsprylar till Fritidsbanken i Mjölby. Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och friluftsprylar. Vi samlar in saker som inte längre används och lånar ut dem gratis i upp till 14 dagar – allt för att du ska få en mer aktiv fritid.

Tanken är att du enkelt ska kunna prova på olika aktiviteter utan att det kostar något, samtidigt som utrustning, som annars hade samlat damm, får nytt liv.

Lämna dina begagnade prylar här:

Hulje återvinningscentral i Mjölby

måndagar klockan 7-19
tisdagar - fredagar klockan 7-16
lördagar klockan 8-13

Fritidsbanken Jerikodalsgatan 6-8
(före detta bokhandeln Ugglans lokaler)

onsdagar klockan 7.30-10 och 15-17

Öppnandet av själva Fritidsbanken beror på hur snabbt, och hur många, prylar vi får in men förhoppningen är att vi kan öppna efter sommaren.

Genom att ta tillvara på och låna ut alltifrån skidor och fot­bollsskor till flytvästar och tremanstält bidrar vi till fler spon­tanidrottsaktiviteter, naturupplevelser, förbättrad hälsa och ett allmänt välbefinnande. Vi tycker att det är självklart att du ska få testa dig fram innan du hittar din favoritsysselsättning och tillsammans bidrar vi till ett mer hållbart samhälle genom ett smart återbruk.

Fritidsbanken är ett varumärke som ägs av den ideella föreningen Fritidsbanken Sverige och kan liknas vid ett franchise-koncept. Huvudmännen, som driver fritidsbanker, är medlemmar i Fritidsbanken Sverige. Mjölby kommun är huvudman för Fritidsbanken Mjölby.

Välkommen med dina sport- och fritidsprylar!
Mjölby fritidsbank Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Har du några frågor kan du mejla fritidsbanken@mjolby.se eller ringa 010-2346900.

Exempel på sportartiklar som du kan lämna till Friluftsbanken: flytväst, ridhjälm, golfklubba, boxningshandskar och simfötter.

Publicerad