Mjölby kommun

Mjölby har bästa företagsklimatet i Östergötland

Företagsklimatet i Mjölby kommun är bäst i hela Östergötland. Det visar Svenskt Näringslivs undersökning för 2021. På rankingen över landets alla 290 kommuner finns Mjölby nu på plats 28, vilket innebär att kommunen tillhör de 10 % bästa kommunerna i landet. Efter att förra året ha klättrat kraftigt fortsätter Mjölbys positiva utveckling i år med en förbättring med ytterligare 11 platser.

– Ett starkt näringsliv är avgörande för att Mjölby kommun ska vara en attraktiv plats. Därför har vi höga ambitioner med vårt företagsklimat och vi är så glada över att Mjölby kommun får ett så högt betyg i Svenskt Näringslivs undersökning, säger kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby.

Karta över Östergötlands län med kommunernas placering i rankingen.

Bild: Kommunernas placering i företagsklimatrankingen i landet. Mjölby 28, Ydre 40, Vadstena 63, Ödeshög 118, Åtvidaberg 130, Linköping 132, Söderköping 159, Motala 172, Boxholm 200, Finspång 251, Norrköping 263, Valdemarsvik 272 och Kinda 276.

 

Undersökningen visar att Mjölbys företagare är särskilt nöjda med kommunens service till företagen och de goda kommunikationerna. På det sistnämnda området rangordnas Mjölby som den näst bästa kommunen i hela landet. Ett område som kan förbättras är företagarnas upplevda trygghet mot brott.

Kommundirektör Andreas Capilla berättar att hela den kommunala organisationen arbetar för att vara företagsvänlig.

– Jag vill lyfta fram medarbetarnas engagemang som en orsak till kommunens goda företagsklimat. För oss är det viktigt att ha en god tillgänglighet och att ge ett bra bemötande och service, till alla företagare och medborgare, säger Andreas Capilla.

Kommunens näringslivschef Torbjörn Sjögren är mycket glad över Mjölbys höga betyg, men betonar att kommunen alltid vill bli ännu bättre. Svenskt Näringslivs rapport ser han som ett verktyg för fortsatta förbättringar.

– Redan i nästa vecka kommer vårt näringslivsråd med företagare och politiker att träffa Svenskt Näringsliv, för att gemensamt diskutera hur företagsklimatet kan bli ännu bättre, säger Torbjörn Sjögren.

Källa: www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Näringslivschef Torbjörn Sjögren
Telefon 072-241 68 72
E-post: torbjorn.sjogren@mjolby.se

Flygfoto över västra Mjölby med E4 och riksväg 50 i fokus.

Publicerad