Nyhetsbrev augusti 2021

Kollage med en kvinna som tittar i VR-glasögon, kor på en äng, barn som äter glass och en liten nyuppkommen planta.

Restriktionerna påverkar - ändrade planer

På grund av en del reserestriktioner skjuter vi fram vår planerade Kick-off den 2-3 september på Mjölby Stadshotell och likaså studieresan till World Food Center i Nederländerna den
27-29 oktober, så att så många som möjligt kan delta. Vi föreslår istället följande datum som ni gärna får notera i era kalendrar:

20-21 januari 2022 Kick-off, Mjölby Stadshotell
2-4 februari 2022 Studieresa World Food Center, Nederländerna

Under hösten fokuserar vi på arbetsgruppernas konkretisering av idéer som vi vill genomföra inom Upplevelsecenter för mat. Arbetsgrupperna är tematiserade och kommer att ha tre möten vardera där målet är att vaska fram 2-3 embryon till idéer som vi sedan jobbar för att förverkliga. Vi har följande arbetsgrupper:

  • Mat i cirkulära flöden
  • Logistik och infrastruktur
  • Innovativ och spännande teknik
  • Mat kopplad till rörelse och hälsa
  • Morgondagens livsmedel och lantbruk
  • Väderstad som besöksmål

I höst börjar vi titta på finansieringen av arbetet som ska göras efter att detta projekt är slut.

Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta någon av oss nedan. På återhörande!

Kontakt:
Eva Rådander, marknads- och kommunikationschef, 010-234 51 13, eva.radander@mjolby.se
Caroline Davidsson, projektkoordinator, 0702-471 043, caroline.davidsson@mjolby.se
Peter Borring, externa kontakter, 070-343 69 59, peter.borring@telia.com
Annelie Ahlström, landsbygdssamordnare, 010-234 59 03, annelie.ahlstrom@mjolby.se