Mjölby kommun

Folkrörelserna berättar om demokratins framväxt

Demokrati - en självklarhet eller inte? En utomhusutställning längs Hälsans stig i Mjölby visar hur folkrörelserna banade väg för medborgarnas inflytande. Utställningen är en del i att uppmärksamma demokratins 100-årsjubileum i kommunen.

Startskottet var två guidade turer för allmänheten onsdagen den 25 augusti. Guidningen avslutades vid scenen i Gästisparken. Där tog kommunens politiker tillfället i akt att träffa medborgare och få deras idéer om hur kommunen ska utvecklas. Det var första gången på länge som en fysisk mötesplats kunde bli verklighet, under smittsäkra former förstås.

Utställningen finns kvar september månad ut och är fritt tillgänglig för alla som vill se den.

Medborgardialogen är en del i arbetet med att ta fram kommunens nya vision för 2045. Det finns ännu tid för den som vill tycka till. Passa gärna på att svara på några korta frågor och ge din syn på hur du vill att Mjölby kommun ska vara i framtiden!

Skyltkarta till utställningen och mer information om kommunens jubileumsaktiviteter

Ge oss dina ideer om Vision 2045

Tre leende personer i röd väst står på parkscenen bredvid en beachflagga med texten Mjölby kommun.

Lars-Åke Pettersson, Cecilia Burenby och Birgitta Gunnarsson på plats i Gästisparken för att möta invånarna, för första gången på länge.

Kvinna i röd väst med texten Mjölby kommun, står och pratar vid en informationstavla. I förgrunden skymtar ryggen av en person som står och lyssnar.

Lena Lindgren, kultur- och fritidsstrateg, vid guidningen av utomhusutställningen, som finns fritt tillgänglig september månad ut.

Publicerad