Mjölby kommun

Vuxenutbildningen planerar för närundervisning

Vuxenutbildningens elever kommer att undervisas på plats vid terminsstarten i augusti. Skolledningen har tagit beslutet efter regeringens besked om att rekommendationen om distansundervisning för vuxna upphör.

Verksamheten börjar nu planera för hur återgången till undervisning på plats ska gå till.

- ­Vi har tagit beslutet nu för att skapa goda möjligheter till planering för verksamheten efter sommaren, säger Kristina Lohman, verksamhetschef gymnasiet och vuxenutbildningen.

Övergången till platsundervisning kan ske succesivt från och med den 1 juni. Vuxenutbildningen i Mjölby kommun har bedrivit fjärr- och distansundervisning sedan november. Den bestämmelsen upphör den 31 maj.

Kommunens gymnasieskolor bedriver när- och distansundervisning som tidigare fram till skolavslutningen. Inga nya beslut har fattats gällande utspring och studenten. Skolorna följer tidigare rekommendationer från länsstyrelsen och folkhälsomyndigheten.

- Hur undervisningen för gymnasiet kommer att organiseras från och med hösten återkommer vi om innan skolavslutningen den 11 juni, säger Kristina Lohman.

Relaterad information
Rekommendation om distansundervisning för lärosäten och andra anordnare av utbildning för vuxna upphör Länk till annan webbplats. (regeringen.se)

Vit byggnad med skylt där det står Vuxenutbildning ovanför entrédörren.

Publicerad