Mjölby kommun

Mjölbys företagsklimat får fina betyg

Företagarna i Mjölby kommun tycker att företagsklimatet har förbättrats sedan i fjol och ger det sammanfattande omdömet 3,9 i betyg, på en skala där 6 är högsta betyg. Det är bättre än genomsnittet i Östergötland som är 3,3 och riket som är 3,4. Mjölby kommun har efter Ydre det näst bästa betyget i länet. Andraplatsen delas med Vadstena kommun.

- Näringslivets utveckling har stor betydelse för kommunens utveckling, och ett gott företagsklimat är något vi prioriterar högt, säger kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby. Därför är vi mycket glada över att företagarna är så nöjda med företagsklimatet i Mjölby kommun.

Svenskt Näringslivs ranking ”Lokalt företagsklimat” består av två delar; en del som baseras på enkätsvar från företagare i kommunen och en del som baseras på statistik. Nu har enkätsvaren sammanställts och de visar att företagarna är mest nöjda med infrastrukturen och kommunikationerna i kommunen. Man är minst nöjd med tillgången till relevant kompetens och kommunens upphandling.

- Företagarna ger betyget godtagbart eller bättre på alla områden, säger kommunens näringslivschef Torbjörn Sjögren. Det är såklart mycket roligt men det är ändå viktigt att vi ständigt fortsätter att förbättra villkoren för företagande och inte slår oss till ro.

Här kan du läsa mer om enkätsvaren www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenskt Näringsliv presenterar hela rankingen 22 september.

Flygbild över resecentrum i Mjölby. Ett tåg står inne vid en perrong.

Publicerad