Mjölby kommun

Ökad matglädje och delaktighet med näthandel

Snart kan de personer som behöver hjälp med inköp i Mjölby kommun göra det via nätet. Genom att inhandla dagligvaror via en näthandel kan kunden enkelt se, inspireras och välja bland butikens alla varor. De kan även ta del av erbjudanden och rabatter och får bättre koll på sin hushållskassa.

Just nu pågår en övergång till att inhandla dagligvaror digitalt till personer med biståndsbeslutet inköp i hemtjänsten och på vårdboenden i Mjölby kommun.

”Att handla online gör kunderna mer delaktiga i inköpen. De kan titta runt bland butikens alla varor, se priser och ta del av rabatter. Tidigare har de skrivit en inköpslista på papper, men genom att de nu kan se vad som finns i butiken hoppas vi det ger mer inspiration och matglädje” säger Catherine Stolfer Suneson, verksamhetschef Äldre.

Personal från kommunen kommer ut till kunden och de gör tillsammans matbeställningen via en surfplatta. Varorna kommer sedan levereras hem till kunden på fasta dagar.

”Kunden kommer nu titta runt bland varorna och göra hela sin beställning tillsammans med omvårdnadspersonalen. Genom att inköpen görs på en surfplatta kan vi även öka den digitala delaktigheten och skapa nyfikenhet kring vad man kan göra på internet.” fortsätter Catherine.

Inköpen av dagligvaror kommer göras via ICA Nära Boxholm som är upphandlade av Mjölby kommun.

”Vi har en mycket bra dialog med leverantören som är mån om att vi tillsammans ska hitta bra lösningar och rutiner.”

Kunderna kommer endast betala för sina varor då kommunen står för leveranskostnaden.

Läs mer om inköp av dagligvaror.

Exempelbild

Publicerad