Mjölby kommun

Lundybadet vädjar om förståelse för restriktionerna

Lundbybadet har öppet för simskola och medicinsk träning på recept, men stängt för allmänheten. På senare tid upplever badets personal en större trötthet bland kunder att följa rekommendationer.

Efter årsskiftet, när badet öppnade med begränsad verksamhet för vissa grupper, var reaktionerna mest positiva. Nu har det ändrats, berättar Marie Ljung, enhetschef.

- Vi vädjar till både våra besökare och allmänheten om förståelse för restriktionerna. Vi befinner oss i en pandemi, och det gäller för alla att dela på de tider och utrymmen som finns.

Lundbybadets verksamhet lyder under pandemilagen. På några håll är badhusen öppna för allmänheten, men i Mjölby liksom de flesta andra kommuner har kommunen valt en annan väg.

- Vi har prioriterat de kunder som är i störst behov av simhallen. Att barn lär sig simma är livsviktigt, och så har vi prioriterat dem som enbart kan ha simning som träningsform, av medicinska skäl, säger Marie Ljung.

Skyldiga att följa lagstiftningen

Exempel på inskränkningar är att kunder får köa utanför entrén när de väntar på sin tur. Det gäller även när skolan har simundervisning i simhallen. Så länge skolelever är kvar i byggnaden släpps inte andra besökare in.

Det är också utglesat med hur många som får vara i omklädningsrum och duschar, vilket innebär att besökare inte alltid kan använda vilket dusch- eller omklädningsrum de vill.

Som så många andra längtar Marie Ljung och personalen efter bättre tider, när de kan ha öppet som vanligt.

- Som simhall är vi skyldiga att följa lagstiftningen. Alla har ett personligt ansvar för att bromsa smittspridningen och just nu behöver vi hålla ut lite till, säger Marie Ljung.

En kvinna står i det högra hörnet och ler. I bakgrunden syns två simbassänger.

Publicerad