Mjölby kommun

Råd, stöd och hjälp vid våld i nära relationer

Vem som helst kan bli drabbad av våld i nära relationer. Våldet kan vara psykiskt, fysiskt eller sexuellt. Du som är utsatt har rätt till information, skydd och stöd och bli bemött med respekt och empati. Om du har barn har även barnen rätt till stöd.

Fem kvinnor har mördats av män i vårt land bara de senaste veckorna. Kvinnor som har berövats sina liv av män. Barn som har bestulits på sina mammor av män. Under förra året polisanmälde nästan 9 000 kvinnor våld i en nära relation.

Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld är ett stort samhällsproblem och finns i alla samhällsgrupper. Vem som helst kan bli drabbad av våld i nära relationer. Det kan handla om någon du känner.

Är du utsatt för våld eller känner du någon som lever i en våldsam relation kan du kontakta oss för råd, stöd och hjälp. Vi ger även stöd till dig som är våldsutövare och har svårt att kontrollera din ilska.

Kontakt

Samordnare våld i nära relation

0142-85048
Telefontid måndagar 10-11, övriga vardagar svarar vi i mån av tid.

Rådgivning och information

Familjeteamts rådgivningstelefon:
0142-36 62 00

familjeteamet@mjolby.se

Mottagning barn, unga och vuxna

0142-852 20

e-tjänst för kontakt

Med vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du som är utsatt för våld i en nära relation kontakta våra behandlingssekreterare på ett enkelt, säkert och tryggt sätt när det passar dig.

Läs mer om hur vi i Mjölby kommun kan hjälpa dig.

Exempelbild

Publicerad