Mjölby kommun

Stor tillströmning av samarbetspartner till ”Upplevelsecenter för mat”!

Mjölby kommun har en idé, om att tillsammans med andra aktörer, bygga ett unikt upplevelsecentrum för alla som är intresserade av mat, dess betydelse och produktion. Verksamheten ska genomsyras av lärande, digitalisering och hållbarhet med upplevelser för både stora och små. Centret blir ett skyltfönster för hela livsmedelsbranschen, och dess forskning, där man får möjlighet att blicka in i framtidens fönster. Drygt 20 svenska och utländska företag och organisationer har ställt sig positiva till idéen och att utveckla denna tillsammans med Mjölby kommun. Om allt går enligt plan kan byggstart ske i Väderstad 2025.

Cecilia Burenby

- Vi är så stolta över att kunna berätta att Mjölby kommun, till dags dato, nu har över 20 registre­rade samarbetspartner, berättar Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande. Under årets första månader har tillströmningen av nya samarbetspartner varit fantastisk. Samarbetspartnerna utgör ett brett spektrum av aktörer; från logistik, digitalisering och produktion till rörelse och hälsa – alla med en koppling till mat, jordbruk och hållbarhet. Det gör oss starka och tillsammans ska vi nu ta ”Upplevelsecenter för mat” till nästa nivå genom att bilda arbetsgrupper där aktörerna får utveckla idéer och visioner för centret.

- Mjölby kommun har också signerat ett Letter of Partnership med Ede kommun i Nederländerna och Seinäjoki kommun i Finland, säger Cecilia Burenby. De har liknande koncept och planer som oss och vi tror att erfarenhetsutbyten kan vara värdefullt. Detta skapar dessutom möjligheter för gemensamma ansökningar om EU-medel, vilket är nog så viktigt.

- Detta är ett mycket spännande projekt som jag känner varmt för, här ska finnas något för både stora och små, från det enkla till komplexa, med den gemensamma nämnaren mat, avslutar Cecilia Burenby.

Här finns mer information om projektet.

Kontakt

Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande, 0142-851 10, cecilia.burenby@mjolby.se

Andreas Capilla, kommundirektör, 0142-851 35, andreas.capilla@mjolby.se

Eva Rådander, marknads- och kommunikationschef, 0142-851 13, eva.radander@mjolby.se
Caroline Davidsson, projektkoordinator, 0702-471 043, caroline.davidsson@mjolby.se

Samarbetspartnernas logotyper

Samarbetspartner i projektet Upplevelsecenter för mat. Klicka på bilden för större storlek.

Publicerad