Mjölby kommun

Anmälan till Skräpplockardagarna 2021

Skräpet finns överallt omkring oss - i natur, städer och hav. Håll Sverige Rent vill att vi ska bli fler som inte skräpar ner. Nedskräpningen kan bara minska om vi gör det tillsammans. Vill du vara med?

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Förra året deltog över 600 000 barn och unga runtom i hela landet och hela 220 kommuner hjälpte till genom att sprida ordet och hämta upp skräpet. Alla är välkomna att delta.
Förskolor, skolor och barn- eller ungdomsföreningar kan beställa kostnadsfria skräpplockarpåsar i samband med anmälan. Det finns även ett pedagogiskt material som ni kan ta del av för att lära er mer om konsekvenserna som blir när vi skräpar ner och hur vi på ett lekfullt sätt, anpassat till barnets ålder, kan hitta bra lösningar. Skräpplockardagarna utförs utomhus och i mindre grupper med gott avstånd. Håll Sverige Rent följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och meddelar alla som anmält sig om det skulle bli några förändringar.

Läs mer och gör anmälan på Håll Sverige Rents hemsida https://hsr.se/skrapplockardagarna Länk till annan webbplats.

Exempelbild

Publicerad