Friluftslivets år 2021

Under 2021 uppmärksammar Mjölby kommun friluftslivets år. Det gör vi genom att varje månad lyfta fram och uppmärksamma olika teman, ge förslag på aktiviteter och guidningar med koppling till friluftsliv.

Logotypen för Luften är fri

Friluftslivets år är ett samverkansprojekt mellan 150 organisationer som samordnas av Naturvårdsverket och svenskt friluftsliv. 2021 kommer det att hända massor av spännande saker på både lokal och regional nivå som du kan vara med på. Fokus ligger på det enkla och tätortsnära friluftslivet.

Att ta del av friluftsliv kan innebära allt från en utflykt i din närmiljö, närmaste park eller skogsdunge, guidningar i skog och mark, vandringar eller att sova och laga mat ute. Friluftslivet är gratis och tillgängligt för alla, det är bara ta sig ut och börja, luften är ju fri!

Viktigt att visa hänsyn när många vill uppleva naturen

Länsstyrelsen har lanserat en ny natursajt

Länsstyrelsen har lanserat en ny webbsida www.naturguidning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den nya webbplatsen är en portal till natur- och kulturupplevelser i vårt mångfasetterade och vackra län. Här hittar du årets alla guidningar och aktiviteter kopplade till Friluftslivets år i en digital kalender.

Invigningsfilm friluftslivets år 2021
Landshövding Carl Fredrik Graf inviger friluftslivets år. Länsstyrelsen Östergötland Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om friluftslivets år finns här Luften är fri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.