Mjölby kommun

Bokappétit Mjölby - 700 000 kr till litteraturprojekt!

Mitt under rådande pandemi dukar biblioteken i Mjölby kommun upp för litteraturfesten Bokappétit!

- Vi har fått 700 000 kronor från Kulturrådet för att satsa på läsande under 2021. Böcker och litteratur kan invånarna i Mjölby kommun njuta av oavsett om vi befinner oss i en pandemi eller ej, säger bibliotekschef Anya Feltreuter.

Tidigare år har Mjölby bibliotek satsat mycket på teknik och digital handledning, och det spåret finns kvar, men i år valde man att söka pengar från Kulturrådet för att utveckla programverksamheten med fokus på litteratur och läslust för alla åldrar.

- Coronapandemin utmanar oss nu att hitta alternativ till fysiska arrangemang, i alla fall i början av projektåret. Därför startar vi lagom till jul med att bjuda in invånare i kommunens alla hörn att göra en önskelista. Vilka författare, illustratörer, förläggare, inspiratörer eller bokcirklar kan få fart på läsandet? Vill folk skriva själva?

Inbjudan kommer att ske via sociala medier, hemsida och mejl till föreningar samt tänkbara samarbetspartners.

Projektledare för Bokappétit! är Agneta Hagelin, före detta webbredaktör och biblioteksassistent på Mjölby bibliotek. Har du några frågor är du välkommen att kontakta henne på e-post agneta.hagelin@mjolby.se.

Text: Bokappétit.

Publicerad