Mjölby kommun

Föreläsningar om våld och hot

Mjölby kommun vill tillsammans med flera aktörer i regionen öka kunskapen om och förebygga våld i nära relationer samt hedersrelaterat våld och förtryck. Under vecka 48 genomförs kampanjen Ta snacket Länk till annan webbplats. som vänder sig till personer som utövar våld i en nära relation.

Under kampanjveckan erbjuds två öppna onlineföreläsningar.

Föreläsning om män, känslor och våld mot kvinnor

Välkommen till en öppen föreläsning som bygger på mäns och killars berättelser om sitt fysiska och sexuella våld. Föreläsningen livesänds på Zoom den 24 november.

Mäns våld handlar om känslor. Våldsamma män är förbannade, kåta, irriterade och frustrerade. De utsatta kvinnorna och barnen lever i rädsla för att det kan hända igen. Men våldet rör också upp känslor hos andra. När mäns våld diskuteras i tidningar, tv och sociala medier framstår de män som utövar våld som motbjudande. De är värda vårt hat och vår avsky. De är kvinnomisshandlare, våldtäktsmän och tafsande killar på festivaler.

Lucas Gottzén är professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet. Denna föreläsning bygger på mäns och killars berättelser om sitt fysiska och sexuella våld. Den ger unika inblickar i hur de tänker kring våldet, deras skam och rädsla för vad andra ska tycka, deras frustration och ilska när de blir uthängda som våldsverkare.

Tid: 24 november klockan 18-19
Plats: Zoom
Anmälan: Länk till anmälan Länk till annan webbplats.
Länk till livesändningen skickas till alla deltagare innan seminariet.
Anmäl dig senast den 18 november.

Unga, nätet och övergrepp

Välkommen till föreläsningen Unga, nätet och övergrepp där innehållet berör ungas utsatthet på nätet, vilka risker som finns och hur barn kan skyddas från övergrepp.

Kajsa Rietz är föreläsare och har stöd på föreningen Novahuset. Novahuset är en ideell förening som arbetar stödjande, förebyggande och uppsökande mot sexuellt våld. I det förebyggande arbetet träffar vi 10 skolklasser i veckan och arbetar med frågor om sex och internet.

Tid: 26 november klockan 18-20
Plats: Zoom
Anmälan: Ingen anmälan krävs, men det är ett maxtak på 100 deltagare så det blir först till kvarn. Läs mer och ta del av länken till eventet på Novahusets Facebookevent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Exempelbild

Publicerad