Mjölby kommun

Föreläsning om män, känslor och våld mot kvinnor

Välkommen till en öppen föreläsning som bygger på mäns och killars berättelser om sitt fysiska och sexuella våld. Föreläsningen livesänds på Zoom den 24 november.

Mäns våld handlar om känslor. Våldsamma män är förbannade, kåta, irriterade och frustrerade. De utsatta kvinnorna och barnen lever i rädsla för att det kan hända igen. Men våldet rör också upp känslor hos andra. När mäns våld diskuteras i tidningar, tv och sociala medier framstår de män som utövar våld som motbjudande. De är värda vårt hat och vår avsky. De är kvinnomisshandlare, våldtäktsmän och tafsande killar på festivaler.

Lucas Gottzén är professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet. Denna föreläsning bygger på mäns och killars berättelser om sitt fysiska och sexuella våld. Den ger unika inblickar i hur de tänker kring våldet, deras skam och rädsla för vad andra ska tycka, deras frustration och ilska när de blir uthängda som våldsverkare.

Tid: 24 november klockan 18-19
Plats: Zoom
Anmälan: Länk till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till livesändningen skickas till alla deltagare innan seminariet.
Anmäl dig senast den 18 november.

En vecka fri från våld

Vecka 48 genomförs kampanjen Ta snacket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som vänder sig till personer som utövar våld i en nära relation. Kampanjen är ett samarbete mellan kommunerna Linköping, Norrköping, Mjölby, Motala och Vadstena samt Länsstyrelsen i Östergötland, Region Östergötland, Stångåstaden, Försäkringskassan, Svenska kyrkan, Kvinnojouren Ellinor, Tjejjouren Beata, MÄN, Novahuset och Stadsmissionen i Linköping.

Läs mer om Mjölby kommuns arbete kring våld i nära relationer.

Exempelbild

Publicerad