Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 28 oktober - Gissa låten, zombies och go´fika.

Så var det onsdag igen. Den här onsdagen har vi verkligen gjort olika saker i de olika grupperna. Grupp 1 och 2 de hade lite musiklek och grupp 3 hamnade på spökvandring. Ja, eller de som ville och vågade fick gå spökvandringen på Kunghöga som Kulturoteket hade ordnat.

Men vi tar det från början. Grupp 1 och 2 jobbade i dag med bara Robin och Malin, det har de aldrig gjort förut. Hur det gick? Jo det blev så bra så! En musiklek där en fick vända på papper som låg hullerombuller på golvet. När en vände på dem var den en bild på något åsså fick en gissa låten. Roligt, lite klurigt och i bland blev det tokiga gissningar. En kul övning för både knoppen eftersom en fick tänka mycket men också för kroppen eftersom en fick böja sig ner och hämta lappar. Tror ni inte att det fanns en och annan fruktsallad också bland lapparna å alla vet ju vad som händer när det är fruktsallad. Jajamen en ska byta plats med varandra. Låten Jajamen kunde en också gissa på på en av bilderna.

Grupp 3 då de hade lite spöktema. De fick gå spökvandringen som Kulturoteket i dag hade ordnat på Kunghöga. Inbjuda gäster från våra LSS verksamheter hade möjlighet att anmäla sig och komma och gå en spökvandring genom källaren på Kunghöga. Om det var läskigt. Ja hemskt enligt vissa, lagom enligt andra. För oss i KanDeKanVi kan en säga att vandringen också var som ett studiebesöl. För om det inte hade varit corona och vi hade behövt tänka på socialdistans och annat så hade vi varit med och varit statister i källaren. Nu fick vi istället vara gäster och få lite inspiration inför eventuella kommande vandringar.

Grupp 3 fick sedan tävla i att kasta död mans hand. Monica vann!

För Er som undrar vad Kulturoteket är så kan vi berätta att några av oss som jobbar i KanDeKanVi också jobbar på Kulturoteket. Vi har våra lokaler på Kungshögaskolan och vi samarbetar med några av de program som finns på gymnasieskolan. Vilken TUR att vi kunde samarbeta i dag. Det är KUL!

Lite go´fika blev det i dag också. Slemmiga maskar, dödskallar, ögon- fast det var barar godisar, spindelmuffins och chokladfingrar. Gottigottgott. För den som inte äter godis eller kakor så fanns det minipumpor, målade clementiner, det är också vansinnigt gott och lite läskigt, särskilt om nån har hällt blod på dem. Kolla bilden här så får ni se och kanske också ett litet tips om ni ska ha spökfest. Att de är orangea = vår färg gör dem bara ännu snyggare!

Fler bilder från både spökvandringen och förmiddagens musiklek hittar ni som vanligt på vår Facebook sida och på Instgram.

Ni kan också gå in på Kulturotekets instagram och gilla deras bilder. Då blir de glada.