Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 21 oktober - Fast vi skriver om måndag 19 oktober

Kul att just du har hittat vår blogg. Vill du läsa om vad vi har gjort i dag?

Det får du inte i alla fall inte så mycket. För i dag tänker vi skriva om vad som hände för några dagar sedan. Men för att ni inte ska behöva ”nyfikna ihjäl er” så får ni en kort berättelse här om vad vi har gjort.

I dag hade Ingela inte förberett någonting alls till grupp 1 och grupp 2. I stället så bestämde vi innehållet för dagen tillsammans på olika sätt.

Grupp 1 hittade på under tiden som vi repade. Inget var bestämt från början. Hur det blev? Det blev så bra så! Vi började med fågeldansen och slutade med att kolla bilder och läsa blogg. Däremellan provade vi olika danssteg.

Grupp 2 började med att bestämma tillsammans vad vi ville göra under dagen och det blev också en början med fågeldans och avslutning med avslappning och lite fuldans i mitten.

Grupp 3 har tävlat i musikquiz. Det fanns en regel- att det inte fanns några regler. Hur det gick. Ja det är väldigt svårt att skriva här men roligt var det. I alla fall för den som vann. Så nu berättar vi inte mer om i dag. Nu vill vi berätta om vad som hände i måndags.

Vad gjorde vi i måndags då?

Jo då var Ingela & Robin i Boxholm och träffade de KanDeKanViare som jobbar där.

Eftersom det är en pandemi så kan de inte vara med oss på onsdagarna.

Tråkigt, javisst. Men att inte ses är ett bra sätt att vara rädd om sig själv och andra och undvika att bli smittad eller smitta andra. Det är så här det är och det kan vi inte göra något åt. Däremot kan vi välja hur vi förhåller oss till att det är som det är alltså hur vi väljer att tänka och göra när det är som det är. Men åh, vad vi saknar gänget från Boxholm. Åh vad roligt det var att vi i dag fick se lite bilder från vad de gjorde tillsammans med Ingela och Robin i måndags. Förra veckan spelade vi också in en liten hälsning och skickade till dem.

Vi kan inte göra någon Julshowskonsert i år, alla tycker såklart att det är tråkigt men alla gör sitt bästa för att inte deppa ihop över detta. I stället jobbar vi med att få ihop en digital julkalender. Så i måndags filmades alltså ”Boxholmarna”. I värsta hårdrocks scenkläderna och peruker och grejer rockade de loss och Robin filmade. De här filmerna ska sedan klippas in i julkalendern så att de också kommer med för det tycker vi är viktigt. Det ska bli musikvideos och det kommer bli fräsigt som tusan! En annan grej som är riktigt fräsig och mycket rock´n roll det är att Malin från Boxholmsgänget kom till filminspelningen med en fot i skena. För hon har gjort sig riktigt illa och skadat foten på flera sätt. Om hon lät det stoppa henne från att göra sin insats som skådis vid inspelningen- nähä då. Snacka om att tänka "bara gört" eller var det kanske "The show must go on" som hon tänkte. Veckans bragdmedalj går i alla fall till bästa Malin som kom och tog den onda foten med sig.

Boxholmarna är en viktig del av vårt gäng precis som alla andra som är med i KanDekanVi också är viktiga. Var och en på sitt sätt.

Alla duger precis som de är!

Gå nu in på vår Facebook sida och kolla alla bilderna som finns där.

Vi ses om en vecka igen!