Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

HIPPELIGRATTISHURRA FÖR OSS SOM FYLLER

10 SHOW-ÅR I DAG!

Grattis KanDeKanVi 10-år i dag!

Hippeligrattishurra för oss i dag!

För i dag 19 oktober för 10 år sedan var det första gången som vi som vi sågs och repade och blev KanDeKanVi.

KanDeKanVi heter vi för att "KAN DE" i Huddik och Köping så "KAN V"I i Mjölby. KanDeKanVi- så enkelt är det!

I tio år har vi träffats och repat vi har varit på turné och showat lite här och lite där.

Stora shower och små shower för stor publik och för mindre publik. Vi har varit med i radio, gjort föreläsningar, bott på hotell, fått stipendier vi har en blogg och är välbesökta på sociala medier Facebook, Instagram och Youtube. Vi har jobbat med film och i corona-tider hängde vi på andra artisters trend gjort livestream, vi ställde inte in vi ställde om och vi ställer alltid upp för varandra.

Allt började för tio år sedan i en liten lokal som vi fick låna av FUB eftersom det inte fanns några lokaler till oss i kommunen.

Tack vare människor som redan då såg möjligheter trots svårigheter kunde vi dra i gång en liten teatergrupp som snart visade sig vara en SHOW och teatergrupp. Målet var solklart från första dagen, showa för publik det vill vi göra och det har vi gjort.

Vi är så stolta och glada över allt vi har fått göra tillsammans under de här åren.

Då var vi en liten grupp med stora showdrömmar som sågs en gång i veckan.

I dag är vi en stor grupp, eller egentligen tre grupper som ses en gång i veckan. Vi har samarbete med grannkommunerna Boxholm och Vadstena.

Vi jobbar fortfarande med att vara förebilder genom att våga utmana oss själva och andra i att våga testa nytt att tänka "bara gört" att prova nya saker och sedan bestämma hur det blev i stället för att tro att vi inte kan saker.

Vi tycker att det är viktigt att vi och alla andra ska kunna känna att en duger som en är.

Budskapen "BARA GÖRT" och "JAG DUGER" och såklart "KANDEKANVI" finns numer också som armband som vi säljer.

Det här året skulle vi ha firat våra första tio år tillsammans på olika sätt. Men en pandemi gjorde att vi fick tänka om och göra annat. I december kommer en digital julkalender som vi just nu jobbar för fullt med. I vår hoppas vi att vi kan köra våra "Alla sjunger allsång (nr 4) " i Hembygdsgården igen.

Snart hoppas vi att vi får showa för publik igen.

Vi saknar det!

Vi är en show och teatergrupp och vi behöver vår fina publik.

Vi får ofta höra att vi är glädjespridare och vet ni det gör oss så stolta och glada att få höra det. Men vet ni, det är ni i publiken som ger oss energi.

Ni gör att vi får göra det vi älskar nämligen att uppträda för publik!

Vi är i dag tacksamma för att vi får ha det här som jobb en dag i veckan.

Allt har inte varit en dans på orangea rosor men det mesta under de här första tio åren har varit fantastiskt och skulle kunna beskrivas som en framgångssaga.

En saga där möjligheterna alltid är större än svårigheterna och där ärlighet och härlighet råder.

KanDeKanVi är en del av Mjölby kommuns dagliga verksamhet för personer med funktionsvariationer. Vi är glada över att under de här tio åren ha haft en kommun och chefer som har trott på oss och som har stöttat oss och verksamheten framåt.

För det är dit vi ska- framåt mot nya mål! Så i dag säger vi grattis och hurra till oss och ja må vi leva i minst 100 år till.

På bilden är det en av våra t-shirtar som vi har när vi showar och en ros. Båda i orange- såklart!