Årets Östgötakock korad i Mjölby
Stort grattis till Per-Oskar Jonsson från Mjölby Stadshotell som blev Årets Östgötakock 2020 i lördags! Tävlingen arrangerades av Östgötamat i samarbete med Svenska Kockars Förening och 100-års jubilerande Mjölby stad i Dackeskolans restaurangkök.
Den 17 oktober arrangerades tävlingen Årets Östgötakock i Mjölby av Östgötamat i samarbete med Svenska Kockars Förening och 100-års jubilerande Mjölby stad. Kockarna använde östgötska råvaror och nyskapade en måltid med två rätter – en förrätt och en varmrätt.
Fyra elever från Dackeskolans restaurang- och livsmedelsprogram blev utlottade till att vara commis till de fyra tävlande kockarna.
Tävlande kockar
Per-Oskar Jonsson: Mjölby Stadshotell
Egide Hueber: Restaurang Enjoy bistro & bar i Åby.
John Persson: Restaurang Jord Linköping
Simon Malmström: Vårdnäs Stiftsgård
Jury
Kurt Weid: kock, huvuddomare, senior rådgivare - gastronomi
Maria Bremer: kock, metoddomare
Jonas Alvin: årets Östgötakock 2017 (senaste tävlingen)
Louise Ridderström: verksamhetsledare Östgötamat
Cecilia Burenby: kommunstyrelsen ordförande i Mjölby kommun

Publicerad