Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 7 oktober - Julfeeling-Jajamen åsså en skumtomte och en skum tomte...

Ge mej ett:

O

N

S

D

A

G

Vad blir det? Veckans bästa dag. Jag hör Er inte -V E C K A N S B Ä S T A D A G - Åh vet ni i dag var det veckans bästa dag hela dagen på olika sätt för alla oss som är med i KanDeKanVi och faktiskt också för ett gäng som inte är med i KanDeKanVi men som jobbar i daglig verksamhet fast på Navet. Å minsann var det inte veckans bästa dag och kväll för två av våra fantastiskta volontärer som kom med kvällsmat åt våra kvällsjobbare i dag och för att göra det så jobbade de lite på dagen för att förbereda det de skulle göra på kvällen, fast de båda egentligen är pensionärer och skulle kunna vara lediga och peta naveln hela dagen. Låter det rörigt? Ja lite rörigt har det varit i dag (också) rörigt och störigt och lite besvärligt men också fantastiskt härligt på samma gång. Precis så där som det ska vara på onsdagarna alltså.

I dag hade vi trippelgruppsrep. Det hade vi för att vi på fredag ska göra ett gig här i Mjölby. Det kommer inte vara någon publik men giget ska streamas på så sätt kan alla som vill sitta hemma och titta på oss. Jajamen är en av låtarna vi ska sjunga på fredag.

Att ha trippelgrupp under pågående corona kräver att en hjälps åt håller avstånd och allt sånt där...ja Ni vet...det är som det är och antingen så bestämmer en sig för att det bara blir svårigheter eller också så hjälps en åt och hittar möjligheter. Vi valde det senare att hitta möjligehter. Vi fick i dag gofika med julfeeling. Pepparkaksmuffins, pepparkakor och några skumtomtar var. De som inte äter fikabröd av olika anledningar fick frukt. Att gofikat hade lite juliga inslag beror på att några i gänget filmade lite på förmiddagen i dag och några andra filmade lite på kvällen.

De som filmade på förmiddagen åkte till Navet snickeri och filmade ett inslag till julkalendern som ska handla om Tomtens julverkstad. Där i snickeriet fanns det inga skumtomtar men en och annan skum tomte. Vi fick också jobba med statister. Statister är människor som inte har någon riktigt roll men som ändå är viktig för helheten. Våra statister jobbar på andra ställen i dagligverksamhet. Men fick nu chansen att prova på att jobba i KanDeKanVi för att se hur det är att jobba där när vi jobbar med film. Kul att Ni ställde upp!

En i gänget utbrast...jaha statister är som poliktiker alltså. Efter en stunds funderande och lite hjälp från kompisar så kom en fram till att det nog va statsminister som hörde i hop med politiker. Eller egentligen kanske det inte var så fel tänkt från början. Eller så var det bara lite snett tänkt. Inte fel och inte rätt utan ett sätt att tänka på!

Efter trippelgruppsrepet stannade ett gäng kvar på Kunghöga och filmade lite till. 24 inledningsprator till alla 24 luckor i julkalendern filmades. Görel och Göran improviserade hej vilt och det blir så bra och så busigt och så ärligt och härligt på nått sätt.

En rimstuga bestående av Monica, Julianna och Christian filmades också. Mycket tokiga julklappar fick sina ännu tokigare rim men frågan är om inte julgranen ändå var tokigast.

En hemsk tomtedikt lästes in av Jessica och Julianna och en ännu hemskare juldikt lästes av Tessan. Fenomenalt bra jobbat alla 3!

Vi som jobbade kväll fick kvällsmat på jobbet. Maggan och Ola sponsrade med tomtegröt. Så himla gott. Tusen Tack för att ni ställer upp på oss och fixar och grejar och så himla passande med tomtegröt en kväll som denna när vi spelar in en julkalender.

Ja vilken härlig dag och kväll på jobbet vi fick tillsammans.

Vi har verkligen världens bästa jobb! Alltså på riktigt världens bästa jobb. Det ska bli så roligt att få se vad ni tycker om vår julkalender sedan när den är klar.

Vi tycker redan att den känns lite grann som Mjölby kommuns slogan "Världsvan och hemkär" .

På tal om hemkär, nu ska det bli skönt att ta kväller. För i morrn jobbar de flesta av oss som vanligt någon annanstans inom daglig verksamhet.

I dag blev det ett långt inlägg. Mycket inspirerade av tomtens skägg. Nu ska vi snart gå och sova men nästa vecka...eller förresten redan på fredag är vi tillbaka kan vi lova.

Tipp tapp tut- nu är handledarna klippt slut!