Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

FILMINSPELNING - veckans bästa dag x 2

Det här har varit en riktigt bra vecka. Vi har haft veckans bästa dag två dagar i rad. Nä, inte två dagar utan två kvällar den här veckan har vi träffats i KanDeKanVi. Vi har nämligen spelat in filmer tillsammans med delar av Värsta Bästa Bandet i Fegges och Mattes studio - som de byggt åt oss i Vadstena.

För några av oss var det här inget nytt. Vi har spelat in filmer förut på olika sätt men för några av oss var det helt nytt. Några sjöng solo, några spelade rytminstrument någon annan spelade tillsammans med bandet. Vi gjorde lite olika alltså, precis som vi gillart´-olika är lika bra.

Alla tre grupperna åkte tillsammans med buss första dagen. Vi gjorde vårt bästa för att hålla social distans trots att det var ganska trångt i studion. Eftersom det var en vacker höstdag så funkade det fint att koka korv och servera fika utomhus. På torsdagen var det bara grupp 3 som åkte i väg. Någon som varit orolig innan över att det skulle kännas orättvist att inte få åka med båda dagarna sa i bussen hem på onsdagkvällen efter en lyckad inspelningsdag att det kändes skönt att inte behöva åka tillbaka dagen efter igen. Någon annan såg fram emot att få jobba ytterligare en kväll, eftersom det "känns spännande och lite häftigt för det gör en inte så ofta i dagligverksamhet annars". Någon annan var så glad att få träffa kompisarna i bandet så att det var svårt att komma i håg att sjunga, helst ville en bara stå och titta på bandet och njuta över att få showa tillsammans igen. Ja vi har showat i två dagar fast inte för publik. Eller jo, en liten liten pyttepublik hade vi. Våra fantastiska scenarbetare var med såklart. Men de var inte bara publik utan korv-kokare, fika-serverare, tecken-som-stöd-sångare, kameramän eller kvinnor, de var påklädare och avklädare och fixare och minsann var de inte chaufförer också den andra kvällen. Jo visst var de det för på torsdagen då åkte vi tillsammans i lite olika bilar. Två av artisterna kom lite senare för de hade spelat en viktig fotbollsmatch. Men genom lite fix och trix och fint samarbete med "Fritiden" i kommunen så kunde en hinna med både match och inspelning. Matchen förlorades, en av de fotbollsspelande artisterna hade dessutom gjort illa en vad. Men "The show must go on" sa de åsså rockade de skiten ur studion i Vadstena. Många skratt har det blivit de här kvällarna. En av våra inbjudna gästartister Martin som ska dansa i en låt han överraskade oss alla när han och hans danspartner kom och de hade fixat vrål-häftiga scenkläder. Handledar-Ingela skrattade så hon nästan tappade andan. En annan gammal gästartist i dubbel bemärkelse han gled in stilig som tusan och rev av Stad i ljus tillsammans med oss. Alla gästartisterna ställde upp på detta helt idellt. Tack superfina Ni för att Ni vill vara med på våra tokerier. En annan supertjej, Alva var med och var scenarbetare, hon ställde också upp helt idellt, alltså utan att få betalt. Vi är så tacksamma för Er alla som vill jobba med oss och som gör detta på Er fritid, snacka om att är sånna som "bara gört".

Nu ska allt som vi har spelat in klippas i hop till. Det saknas fortfarande lite olika scener och de ska vi spela in på onsdagarna nu de kommande veckorna. Ja, i år blir det mycket filminspelningar, för oss och för andra artister.

Det är ett sätt att fortsätta att nå ut till vår publik för det ska ni veta publiken, vi saknar er. Visst var det härligt att få showa med bandet de här dagarna men längtan efter att få stå på en stor scen igen där vi får sjunga: Publiken upp med händerna, få se om Ni har armsvett. Eller riva av Torparrock eller sjunga med våra allra vackraste röster i Älska mig. Men om vi fortsätter hjälpas åt, hålla i, hålla ut och hålla lagom avstånd så kommer vi snart att kunna ses igen.

Det finns en massa härliga bilder från de här dagarna på vår Facebook sida. Gå in och gilla- det gillar vi!

På bilden på den här sidan står Linus och spelar dragspel vid filminspelningen.