Mjölby kommun

Nytt regionalt samarbete i västra Östergötland

Mjölby kommun, Vadstena kommun och MSE (Mjölby-Svartådalen Energi) inleder ett gemensamt arbete kring att stärka samhällsviktig infrastruktur i regionen.

Det handlar bland annat om att utreda möjligheterna kring ett framtida fjärrvärmesamarbete men även se om det finns förutsättningar att Vättern kan vara en reservvattentäkt för Mjölby.

- I Mjölby har vi en väl utvecklad och effektiv fjärrvärmeverksamhet i MSE som även Vadstenaborna kan få nytta av. Men vi saknar idag en reservvattentäkt och här har vi en möjlighet att förutsättningslöst se om Vättern är en möjlighet. Kan man kombinera fjärrvärme och vatten i samma sträckning borde det finnas fördelar, säger Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande i Mjölby kommun.

En man och två kvinnor sitter kring ett stort träbord, en annan man och en kvinna står bakom dem i en sal som ser pampig ut. Personerna ser glada ut.

Mjölby kommun, Vadstena kommun och MSE (Mjölby-Svartådalen Energi) inleder ett gemensamt arbete kring att stärka samhällsviktig infrastruktur i regionen. Foto: MSE

Fjärrvärmeledningar

Publicerad