Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Gatukonstorganisationen Artscape kommer till Mjölby!

Nu är det nära - tisdagen den 29 september kommer Artscape till Mjölby! Gatukonstorganisationen börjar då sitt sjunde stora projekt i Sverige, denna gång i fyra av Östergötlands kommuner; Mjölby, Motala, Åtvidaberg och Linköping.

I Mjölby kommer två stora muralmålningar att skapas. Den ena utförs av JDL - Judith de Leeuw - från Amsterdam som började måla med sprayfärger som 15-åring. Numera tillhör hon de etablerade konstnärer som reser världen runt och skapar storskaliga muralmålningar. JDL använder konsten som ett sätt att översätta känslor, men hennes koncept är djupt förankrade i omgivningen och sociala frågor. Detta är också en orsak till varför hon älskar att måla stora offentliga verk – den är mitt i verkligheten. Hennes bilder är ofta svartvita fotorealistiska bilder på människor, kända och okända.

JDL målning på ett hus.


I Mjölby kommer hon att måla på den gamla kvarnens rosa vägg som vetter ut mot tågstationen (fastighetsägare Mjölby Kvarn Fastighets AB). JDL planerar att måla i Mjölby under tiden 29/9 – 8/10. Vad motivet blir får vi se! Till hennes verk kommer även augmented reality att finnas, som du kan se via Artscapes gratisapp.

Den andra konstnären som gör en muralmålning i Mjölby blir Captain Kris - Kristian Douglas - som föddes i Nya Zealand men numera är bosatt i London. Hans bildkonst är starkt inspirerad av tecknade serier och populärkultur. Han planerar att måla i Mjölby under tiden 29/9 – 1/10.

Målning av Captain Kris.

Var med och skapa gatukonst!

Som en del av gatukonstprojektet bjuds allmänheten in att vara med och skapa ett konstverk tillsammans med Captain Kris på gaveln av ICA (fastighetsägare Bostadsbolaget i Mjölby AB) den 29 september mellan klockan 14-18. Det är gratis att delta och du behöver inte föranmäla dig, tänk bara på att ha oömma kläder på dig. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för folksamlingar, tack för att du håller avstånd.

Kom gärna och titta under tiden som det spännande skapandet pågår.

Kontakt

Kulturstrateg

Lena Lindgren

E-post lena.lindgren@mjolby.se

Telefon 070-2818941

Artscape logotype.

Publicerad 24 september 2020