Mjölby kommun

Mjölby klättrar snabbt i näringslivsranking

Företagsklimatet är mycket bra i Mjölby kommun och har förbättrats ytterligare under det senaste året visar Svenskt Näringslivs årliga undersökning. Mjölby finns nu på plats 39 bland landets 290 kommuner, vilket innebär att kommunen tillhör de 13 % bästa kommunerna i landet. Mjölby kommun har därmed klättrat hela 35 placeringar jämfört med förra året.

Det känns såklart mycket bra att Mjölby kommun får ett så högt betyg i Svenskt Näringslivs undersökning, säger kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby. Särskilt roligt är att företagarna är så nöjda med kommunens service och att de tycker att det är lätt att komma i kontakt med kommunens handläggare.

Undersökningen visar att företagarna är mycket positiva till Mjölbys väg- och tågkommunikationer, samt mobilnät och bredband. Ett svagare område är företagsamheten, eftersom en relativt liten andel av de sysselsatta kommuninvånarna är företagare.

Kommunens näringslivschef Torbjörn Sjögren är mycket glad över Mjölbys höga betyg och den kraftiga förbättringen av företagsklimatet, men betonar att kommunen alltid vill bli ännu bättre. Svenskt Näringslivs rapport ser han som ett verktyg för fortsatta förbättringar.

Redan i början av oktober kommer vårt Näringslivsråd med företagare och politiker att träffa Svenskt Näringsliv, för att gemensamt diskutera hur företagsklimatet kan bli ännu bättre, säger Torbjörn Sjögren.

www.foretagsklimat.selänk till annan webbplats

Kontakt:

Näringslivschef

Torbjörn Sjögren

mobil 0722 – 41 68 72

e-post: torbjorn.sjogren@mjolby.se

Bygge av ett flerbostadshus på Svartå strand i Mjölby.

Publicerad