Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 16 september - Olika men lika...KUL!

Onsdag igen och vad betyder det? Just precis, veckans bästa dag - alla kategorier. I dag har vi pratat om och repeterat på saker vi ska göra nästa vecka. Då ska vi nämligen åka till en studio och spela in film, hela gänget ska åka med på onsdagen och på torsdagen ska bara grupp 3 åka.

Va, varför då? Är inte det orättvist att inte alla får åka båda dagarna? Svaret är, det vet vi inte än för vi har aldrig tidigare provat att göra så här att inte alla har fått åka. Eller jo, det har vi, när vi har gjort föreläsningar så är det bara några i gänget som har åkt i väg och gjort det. Men aldrig när vi har showat för publik. Nästa vecka ska vi inte heller showa för publik utan vi ska spela in i studio, så vår publik kommer kunna titta på det här senare.

Så om det kommer kännas orättvist eller ej det kan vi inte svara på än, för vi vet inte svaret, vi har aldrig provat. Att alla inte åker med båda dagarna är för att alla inte ska göra allting under inspelningen, vi ska göra det vi är bra på och för att slippa att det blir en massa väntan och "dö-tid" så ska vi prova att dela upp oss.

Rörelse och sång och dans har stått på programmet för alla tre grupper i dag.

Grupp 1 här repeterade rytmorkestern lite extra i dag. Det svänger som tusan och orketstern fick i dag en ny dirigent. Malin ska dirigera, hon var grym på det.

Grupp 2 här tränades det på rörelser och refränger i dag. Vi tränade på lite olika attityder och olika ansiktsutryck, vi tränade också på lite fräsigt detaljer som förstärker det vi sjunger om.

Grupp 3 körde lite olika varianter på "dramaövningen bänken". Här blev det debatter, roligt, galet, det blev tips från coachen och debattledare som började lägga in egna värderingar.

Vi har alltså gjort lite olika saker, men vet ni vi har haft lika kul i alla tre grupperna fast på olika sätt.

Nu längtar vi tills nästa vecka när vi ska åka till studion.

Bilder från i dag finns på vår facebooksida och på Instagram.