Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Nu delas gröna påsen ut!

Du i villa som får din soptunna tömd av en sidlastare kommer under de kommande veckorna att få utdelat tre rullar med gröna påsen. Tack för att du sorterar ut ditt matavfall!

Varje höst delas gröna påsen ut till dig som bor i villa, och som får din soptunna tömd av en sidlastare, som du ser på bilden. Med start vecka 38 och några veckor framåt kommer påsarna att delas ut och varje hushåll får automatiskt tre rullar som läggs på tomten. Om dina gröna påsar skulle ta slut och du behöver fler är du välkommen att hämta på Hulje återvinningscentral eller i stadshusets reception i Mjölby. De finns även att hämta på biblioteken i Mantorp, Väderstad och Skänninge. Du som inte får din soptunna tömd av en sidlastare och behöver nya påsar knyter bara en grön påse på sopkärlet, när som helst under året, så lämnar chauffören en ny rulle på locket.

Genom att slänga ditt matavfall i gröna påsen gör du miljön en stor tjänst. Varje år slänger Mjölby kommuns hushåll 800 ton matavfall i fel påse. Om det avfallet hade sorterats rätt hade det räckt till att köra en biogasdriven bil fyra varv runt jorden.

En sopbil står på en väg och tömmer en soptunna

Publicerad