Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 26 augusti

-Vi pratar känslor och har Tarzan på middag och ett studiebesök kom tillbaka!

Onsdag igen! Ibland känns det som att det bara är tre dagar i veckan. Måndagar, onsdagar och så fredagar och poff är veckan slut.

I dag har vi jobbat på lite olika sätt i de olika grupperna. Bra att det är olika, för vi är olika och vi gillar olika men trots det så är vi alla LIKA viktiga.

Ingen grupp är bättre eller sämre än den andra utan alla tre grupper är bra på olika sätt.

Det som är bra är också att vi kan jobba just OLIKA i de OLIKA grupperna.

Några låtar jobbar vi med i alla tre grupperna det ska bli spännande att sätta ihop alla de tre delarna senare längre fram när vi har dubbel…nä vi menar trippelgrupp. Jo, för det ska vi såklart ha. Varför? Jo det ska vi av precis samma anledning som vi nu har tre mindre grupper i stället för två lite större. För att vi har önskat att få jobba i mindre grupp MEN också i STOR grupp.

I dag har vi haft "Tarzan på middag", eller han var inte hos oss men vi sjöng om att ha Tarzan på middag. Det gjorde en av de andra grupperna också. En grupp gjorde rörelser, en annan grupp gjorde lite danssteg och en av grupperna gjorde inget av detta.

Alla grupper körde ”snigel-karate” som avslutning och avslappning alltså som typ låååååååångsamma karate-övningar till lugn musik alla utom en grupp för de gjorde tvärtom. De körde "snigel-karate" som uppvärmning.

Vilken grupp som gjorde vad?

Vet ni det är inte så viktigt.

Vi måste inte alltid jämföra med vad andra har gjort.

Vi måste inte alltid värdera, alltså tycka nått om vad andra har gjort.

Det enda som är viktigt är att vi funderar över vad vi själva har gjort och gör inte bara som grupp utan också var och en av oss själva behöver fundera på: Vad var det jag gjorde? Hur kändes det? Vill jag förändra något? Kan jag förändra något? Vad behöver jag för att förändra? Det är också att jobba med "Sköt mig själv och skit i andra". Jag ska inte jämföra mig med alla andra utan jag ska jämföra mig med mig själv. Vad har jag blivit bättre på? Vad vill jag prova? Vad vill jag bli ännu bättre på? Vad törs jag berätta att jag är riktigt dålig på?

Kommer ni håg att vi berättade om ett studiebesök som vi hade förra veckan.

I dag kom de tillbaka, Erica och Viktor kom tillbaka och hälsade på igen! Åh vad roligt att ni kom tillbaka verkligen så himla roligt, gör det igen och igen och igen.

Eftermiddagsgänget berättade för Viktor och Erica varför just de är med i KanDeKanVi, någon sa att att det är för att det är så mycket glädje, någon sa bra sammanhållning, någon sa att en får nya fina vänner. Någon annan har varit med, haft paus och är med igen och sa att anledningen var att hen ”inte var färdig”.

På tal om färdig så kom det en lapp i dag med en hel massa önskelåtar på, en färdig låtlista med en massa göddiga låtar på som vi skulle kunna jobba med på olika sätt. En låt var en ”kändis” för oss , en låt som vi har gjort innan fast nu har den ny text så den kanske vi ska lära oss och köra i någon show. För det är det vi längtar efter nu att få sjunga och showa för publik, vi är en show och teatergrupp, inte vilken som helst utan, världens bästa KanDeKanVi. Bilder finns på Facebook och Instagram. Kolla gärna in vår Youtube-kanal också, där finns det lite filmer som vi har gjort.