Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 5 augusti - Nu köööööör vi (igen)!

Mina damer och herrar vi förklarar härmed höstterminen 2020 för startad. För i dag har vi haft uppstart med hela sköna gänget. Några hade fortfarande semester och var lediga och andra är fortfarande "corona-lediga". Några andra har visserligen semester men kom och jobbade i dag ändå- bara för att de ville och för att de längtade så mycket efter att få "KanDeKanVi:a" igen. Men vi var många som var på plats. Glada, solbrända, ivirga att få berätta vad vi har gjort i sommar men också för att få berätta vad vi vill jobba med i höst.

De shower vi har haft inbokade har blivit avbokade, det är pga coronan såklart. Att det måste bli så förstår vi allihopa och visst känns det lite ledsamt att inte showa som vi brukar. MEN...det här är vårt 10:e jubileums år och är det nått vi har blivit bra på genom åren är att vara bra på när det blir förändringar. Så det här blir en bra höst. Det ska vi tillsammans se till att det blir.

Vi kommer under hösten prova att ha TRE grupper i stället för två. Vi kommer frånochmed nästa vecka ha 2 förmiddagsgrupper på olika tider men med gemensam fika tid.

Varför vi ska ha TRE grupper? Jo för att vi själva har önskat det. När vi har gjort utvärderingar så har vi berättat att vi tycker att det är bra att jobba i mindre grupper. Vi har också velat göra lite olika saker. Några vill sjunga och dansa mer, andra vill göra lite svårare dramaövningar och jobba med repliker och roller och kanske prova att skriva och eller spela pjäser. I dag fick vi veta vilken grupp vi ska vara med i. Vi har också börjat jobba lite i de olika grupperna. Det känns spännande och lite konstigt, lite så där som det ska kännas när nått är nytt tänker vi.

Till lunch åt vi medhavd matsäck eller pizza eller sallad eller kebabtallrik. Det smakade fantastiskt bra!

Julianna hälsades välkommen tillbaka med en varm applåd, hon har haft paus en termin och nu vill hon köra i gång igen. Kul!

Vi har sjungit för födelsedagsbarn också två stycken, en var på plats och den andre (vår chef Alexander Lappi) fick en "Ja må han leva"- video av oss. Hoppas han blir glad!

Vi är i alla fall glada över att få ha kört igång igen! Sa vi att det är onsdag? Veckans bästa dag! Världens bästa jobb! Bästa gänget i KanDeKanVi!

 

Bilder finns som vanligt på vår facebook sida.