Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 27 maj - Sång, dans, glädje och en kaffeslurk!

Tänk, snart har hela maj gått. Den månad där vi egentligen skulle ha repat för fullt på vår show "Alla sjunger allsång #4". Men så blev det inte. Alla vet varför. Vi är i alla fall glada över att vi kan träffas på onsdagarna, som är...just precis veckans bästa dag. Även om vi inte har någon show att repetera till just nu så är det skoj att få ses. I dag har vi gjort en väldig massa saker samtidigt som vi har rört på oss och sjungit en hel massa. Jaha tänker ni kanske, har ni bara sjungit idag. Ja om man väljer att se det så så är det kanske det vi har gjort. Handledar-Ingela hon påminde oss om att under tiden som vi "bara" sjunger har tränat samarbete, gehör, rytmkänsla, vi har testat att sjunga solo, vi har tränat oss på att leda och att följa. Vi har tränat oss på att hålla fokus på det vi höll på med. Inte alltid helt lätt när man är utanför skolan och repeterar där det går människor förbi (med social distans såklart). Det där med att sköta sig själv och skita i andra, ja det som så mycket annat är en "färskvara" dvs när vi jobbar med just det eller när vi tränar mycket på en viss låt inför en show så är det inte svårt att komma i håg låten eller vad det var jag skulle göra. Men om en sedan inte sjunger låten eller tränar på det där en skulle göra då glömmer en bort det.

Att lära sig nya saker oavsett om det är sånger eller hur man ska tänka om olika saker eller om det är sånt en vill lära sig går bättre om man får beröm för det en gör bra från andra, men också att en kan berömma sig själv.

Det kan vara svårt. Så det har vi tränat på i dag. Att ge varandra och oss själva beröm, lite insides-massage helt enkelt. Det kan en absolut ha i corona-tider. För insides-massage är bra på det sättet att det gör gott inuti oss människor. Att få säga och höra snälla saker om sig själv och andra det gör gott! Det behöver vi alla, ofta!

 

Bilder från dagens repetition hittar ni på vår facebook sida