Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 20 maj - ljudbingo, magisk bro och lite stämsång!

Få vi höra...Vad är det för dag? Just precis veckans bästa dag, onsdag. I dag har vi repat i KanDeKanVi igen. Varför vi repar? Vad repar vi på? Har vi några gig? Jo vi har faktiskt ett gig inbokat i slutet på sommaren. Om det blir av eller ej, det vet vi inte än, det vet ingen, för ingen kan säga säkert när det det är säkert att träffas i hop många människor på samma ställe igen. Så svaret på frågorna är. Vi repar för att vi kan och för att vi vill och för att man kan repa på saker även om det inte finns nått särskilt att repa till. För när det sedan blir dags att dra på turné igen, då kommer vi ha ett gäng nyinrepade låtar att sjunga. Ja vi har ett gig kvar som inte är avbokat ännu. Japp nu har vi svarat på de frågorna. På frågan om vad vi har gjort i dag kan vi berätta att vi har haft ljudbingo. Det går till så att alla får en bingobricka med olika ljud på som vi skulle gå runt och leta efter. På brickan stod det fågelkvitter, biltuta, skratt, sång, gitarr, fis, telefon som ringer , trä mot trä och så en massa andra saker. Den här ljudbingon var lite som TV-programmet bäst i test, alltså man fick göra lite hur man ville för att få fram ljuden. Alla var inte fisnödiga och då kom någon på att man kunde googla på ett fisljud och vips så kunde man lyssna på en fjärt. Någon annan kunde göra blöt-fis ljud med händerna. Fågelkvittret var lätt att lyssna på för det hördes överallt hela tiden. Vi hörde en biltuta flera gånger, nästan som magi var det för när vi på förmiddagen hade sakgt hokus pokus filijokus så tutade. Eftermiddagsgruppen räknade till 3 och då tutade det också- magi- eller Ingela som satt och fjärrstyrde tutan på sin bil med en app i telefonen, vi vet inte riktigt vilket det var.

På tal om magi så gjorde båda grupperna en variant på den magiska hattaffären, men i dag gick vi över en magisk bro. Bron är byggd av elever på Dackeskolan och den används varje vår när studenterna springer ut. Eftersom ingen vet om det blir nått studentutspring i år så passade vi på att inte springa men gå över bron och det gjorde vi genom att låta magin träffa oss. För att kunna gå över bron så kanske man var tvungen att sjunga, dansa, gå som en mannekäng, stampa hårt med fötterna. Eller så skulle man låta som en tupp eller gråta eller skratta eller smyga. Ja det var många olika sätt vi provade på. Vissa var lättare andra var svårare. Vet ni vips mitt i allt gående över bron så föddes idén om ett shownummer med ett par byxor som ska ramla av, eller få hjälp att ramla av och så föddes idén om att sjunga en vårsång två stämmigt. Den ena idén provade vi den andra måste vi nog fundera lite mer på hur vi ska lösa. Men det är det som är så fräsigt. Det där med bara gört, man gör en dramaövning, plötsligt händer det nått som gör att nån får en annan idé. Kanske är den idén galen och för tokig, men det vet en inte förrens en har provat.

Kaffe i solskenet smakade extra gott i dag. Några av oss tar nu långhelg och andra väljer att jobba. Nästa vecka då ses vi igen på utomhus-rep med KanDeKanVi.

Tills dess säger vi hare och älg och trevlig helg!

 

På bilden ser ni Sten-Åkes ben när han klampade över bron i dramaövningen "Magiska bron".