Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 6 maj - Är det sant?

I går fick vi mail om att vi i dag skulle smyga i gång repetitionerna i KanDeKanVi. Vi trodde inte det var sant. Men det var det.

För i dag är det onsdag och det är veckans bäst dag. Den här dagen har varit bättre än många dagar på länge. I alla fall om man ska tro alla glada ansikten och alla glada rop som kom när vi fick ses igen.

Någon sa: "Äntligen" En annan sa: "Jag har längtat" En tredje sa: "Jag höll på att bli tokig av att inte få träffas i KanDeKanVi" En fjärde var helt övertygad om att just hen hade längtat mest av alla och saknat mest.

Härligt att höra och bra ändå på något sätt tänker vi att man har längtat och saknat för det måste betyda att det vi gör på onsdagar känns roligt och att en trivs.

Dagens repetition hölls utomhus och bara de som kände sig friska och bekväma med att komma gjorde det. Alla tycker inte att det känns tryggt att vara ute bland människor och då tänker vi att det är ok att välja att inte vara med.

Vi höll avstånd till varandra både när vi sjöng, dansade, drack kaffe och hurrade för alla som har fyllt år. Det var 6 stycken som hade hunnit fylla år sedan 11 mars när vi sågs senast.

Penny och Annelie har båda fyllt 50. Emil har fyllt, Christian och Jessic J och Peder hade också fyllt. Alla fick varsin Ja må han eller hon leva och så hurrade vi för alla 6 samtidigt. Det var nog KanDeKanVi-rekord i hurran 24 stycken blev det totalt.

Vi gjorde en ny dramaövning, den var så ny att den aldrig hade provats innan. Den hade inte ens ett namn innan vi drog i gång och ena halvan av gänget fick testa den. Hux flux så fick den ett bra namn

"Djur och gör" döpte Annelie övningen till som Ingela kommit på.

Den gick till så här. Vi fick jobba i par eller dubbelpar, på avstånd från varanda såklart. En fick dra en bild på ett djur och den andre drog en bild på nått man gör.

Så fanns det lite färdiga repliker som skulle användas: - Stopp, hit men inte längre och varför? Sedan skulle man med hjälp av bilderna komma på olika lösningar för att komma runt problemet.

Låter det krångligt, det var det inte så vi krånglade till det ännu mer och ena gruppen fick prova på att göra övningen svårare.

De som inte gjorde dramaövningar sjöng sommarsånger med Robin & Emil. Tänk att det är nästan två månader sedan vi sågs sist, då den 11 mars var det inte riktigt läge att sjunga sommarsånger. Men nu i dag så passade Sommar, sommar och sol jättebra att sjunga.

Lite avslappning, en danstävling och lyssna på när Ingela läste bloggen hann vi ockå med.

Vilken dag! Äntligen onsdag! Veckans kanske månadens, kanske bästa dagen sedan 11 mars- det var i dag!

 

På bilden ser ni Tessan och Jessica som gör dramaövningar utomhus, med social distans, dvs de är inte så nära varandra.

Hur det gick? De var grymt duktiga- för Er som var med på repet så förstår ni hur roligt det där var grymt duktiga- för de hade en gris på en bild...fattar ni...grymt...alltså vi smäller av så himla roligt...grymt!

Tur att det snart är onsdag igen!

 

Morsning och goodbajs!