Beställning av skolmat för gymnasieelever

Från och med onsdag den 15 april kommer elever som går i Mjölby gymnasium, samt elever som är folkbokförda i Mjölby kommun men som studerar vid annan gymnasieskola, att erbjudas skolmat.

Elever som har någon aktivitet på skolan kommer att serveras mat i skolan som vanligt. För elever som studerar hemifrån kan matlådor hämtas ut vid tre skolkök.

Elever kommer kunna hämta matlådor från något av våra skolkök vid följande skolor:

  • Vifolkaskolan i Mantorp
  • Trojenborgsskolan i Skänninge
  • Kungshögaskolan i Mjölby

Beställning och avhämtning av mat

Beställning görs för en vecka i taget. Du kan välja att beställa mat för en eller flera dagar. Maten hämtas sedan varje dag, utlämning sker från respektive skolas varuintag.

Första beställningen ska göras senast den 14 april klockan 12:00 för avhämtning som sker 15, 16 och 17 april. Därefter görs beställning på fredagar före klockan 12:00 för kommande vecka. Matsedel kommer inte vara tillgänglig i förväg utan anpassas efter antalet portioner som ska lagas och vilka råvaror som finns tillgängliga.

Beställd mat hämtas på eftermiddagen, och kan antingen ätas till kvällsmat samma dag eller värmas till lunch kommande dag. Uthämtningstiderna är klockan 15:30 – 17:00 respektive dag som beställningen gäller. Om du som elev inte kan hämta mat själv finns möjlighet för vårdnadshavare att hämta beställd mat mot uppvisande av elevens id-handling.

Specialkost och allergier

Maträtter som kommer erbjudas innehåller inte laktos och fläskkött. Har du någon annan allergi eller specialkost, till exempel vegetarisk mat, fylls detta i vid beställningen.

Avhämtning av mat - skicka in din beställning

Formuläret för beställning av mat är öppet från torsdag klockan 8 fram till fredag klockan 12.

Använd följande länkar för att beställa mat:

Beställning och avhämtning vid Vifolkaskolanlänk till annan webbplats

Beställning och avhämtning vid Trojenborgsskolanlänk till annan webbplats

Beställning och avhämtning vid Kungshögaskolanlänk till annan webbplats