Beställning av skolmat för gymnasieelever

Från och med måndag den 7 december och fram till 1 april kommer gymnasieskolan att delvis eller helt bedriva undervisning på distans. Istället för att äta på skolan kan elever beställa och ta hem matlådor från skolköket. En del elever kommer ha viss undervisning på plats i skolan. Då serveras skolmat som vanligt.

Elever vid Kungshögaskolan och Dackeskolan, samt de elever som bor i Mjölby kommun och som inte får mat genom sin gymnasieskola utanför Mjölby kommun, kommer att kunna hämta skolmat de dagar de har distansundervisning.

Matlådorna kan hämtas ut vid någon av dessa skolkök:

  • Vifolkaskolan i Mantorp
  • Bjälbotullsskolan i Skänninge
  • Kungshögaskolan i Mjölby

Beställning och avhämtning av mat

Beställning av mat görs för en vecka i taget. Det går att välja att beställa mat för en eller flera av veckans dagar. Matlådan ska hämtas varje dag från respektive skolas varuintag. Elever som bor utanför Mjölby kommun kan välja att hämta upp till tre matlådor på en gång, men då är det troligt att alla matlådor innehåller samma maträtt.

Beställningen ska skickas in mellan onsdag klockan 8 fram till torsdag klockan 12 för mat till kommande vecka. Matsedel kommer inte vara tillgänglig i förväg utan anpassas efter antalet portioner som ska lagas och vilka råvaror som finns tillgängliga.

Beställd mat hämtas på eftermiddagen, och kan antingen ätas till kvällsmat samma dag eller värmas till lunch kommande dag. Uthämtningstiderna är klockan 15:00 – 17:00 respektive dag som beställningen gäller. Om du som elev inte kan hämta mat själv finns möjlighet för vårdnadshavare att hämta beställd mat mot uppvisande av elevens id-handling.

Specialkost och allergier

Maträtter som kommer erbjudas innehåller inte fläskkött. Har du någon annan allergi eller specialkost, till exempel vegetarisk mat, fylls detta i vid beställningen.

Avhämtning av mat - skicka in din beställning

Använd följande länkar för att beställa mat. Om du bor i annan kommun och vill hämta max tre matlådor på en gång behöver du ange det i beställningsformuläret under ”Övriga upplysningar”.

Beställning och avhämtning vid Vifolkaskolanlänk till annan webbplats

Beställning och avhämtning av mat vid Bjälbotullskolanlänk till annan webbplats

Beställning och avhämtning vid Kungshögaskolanlänk till annan webbplats

Kontakt

Om du har problem med beställningen eller om du har några andra frågor kan du kontakta respektive skolas kök.

Kungshögaskolan kök

0142- 853 64


Vifolkaskolans kök

0142-856 11

Bjälbotullsskolans kök

0142-858 29