Beställning av skolmat för gymnasieelever

Gymnasieskolan bedriver undervisning delvis på distans. Istället för att äta på skolan kan elever beställa och ta hem matlådor från skolköket. En del elever kommer ha viss undervisning på plats i skolan. Då serveras skolmat som vanligt.

Elever vid Kungshögaskolan och Dackeskolan, samt de elever som bor i Mjölby kommun och som inte får mat genom sin gymnasieskola utanför Mjölby kommun, kommer att kunna hämta skolmat de dagar de har distansundervisning.

Matlådorna kan hämtas ut vid någon av dessa skolkök:

  • Vifolkaskolan i Mantorp
  • Bjälbotullsskolan i Skänninge
  • Kungshögaskolan i Mjölby

Beställning och avhämtning av mat

Beställning av mat görs för en vecka i taget. Det går att välja att beställa mat för en eller flera av veckans dagar. Matlådor ska hämtas från respektive skolas varuintag på måndagar (avser beställning för måndag, tisdag och onsdag) samt på onsdagar (avser beställning för torsdag och fredag). Uthämtningstiderna är klockan 15:00 – 17:00. Om du som elev inte kan hämta mat själv finns möjlighet för vårdnadshavare att hämta beställd mat mot uppvisande av elevens id-handling.

Beställningen ska skickas in mellan tisdag klockan 12 fram till fredag klockan 12 för mat till kommande vecka. Matsedel kommer inte vara tillgänglig i förväg utan anpassas efter antalet portioner som ska lagas och vilka råvaror som finns tillgängliga.

Specialkost och allergier

Maträtter som kommer erbjudas innehåller inte fläskkött. Har du någon annan allergi eller specialkost, till exempel vegetarisk mat, fylls detta i vid beställningen.

Avhämtning av mat - skicka in din beställning

Använd följande länkar för att beställa mat. Om du bor i annan kommun och vill hämta max tre matlådor på en gång behöver du ange det i beställningsformuläret under ”Övriga upplysningar”.

Beställning och avhämtning vid Vifolkaskolan Länk till annan webbplats.

Beställning och avhämtning av mat vid Bjälbotullskolan Länk till annan webbplats.

Beställning och avhämtning vid Kungshögaskolan Länk till annan webbplats.

Kontakt

Om du har problem med beställningen eller om du har några andra frågor kan du kontakta respektive skolas kök.

Kungshögaskolan kök

010-123 53 64


Vifolkaskolans kök

010-234 56 11

Bjälbotullsskolans kök

010-234 58 29

Senast publicerad