Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Hjälp med att handla mat, hemleverans och dylikt!

I vår kommun finns flera organisationer, företag och föreningar som erbjuder sin hjälp med att till exempel handla mat och förnödenheter, leverera dagens lunch från restauranger och annat. Vill du hjälpa till och bli volontär är du välkommen att höra av dig till Svenska kyrkan och Röda Korset, för kontaktuppgifter se nedan.

Hjälp med mat- och medicininköp samt leverans

City Gross

Tillhör du en riskgrupp och bör hålla dig hemma? Vi har inlett ett samarbete med Väntjänsten och Svenska kyrkan så nu kan vi hjälpa dig att få mat hem till dörren. För mer information eller för att boka en handling, kontakta Sara 0142-55431 eller Monica 072-5714676 vardagar klockan 9-16.

Hemköp/Lundbyhallen

Du kan ringa, beställa varor och hämta på lastbryggan utan kostnad, Smålandsvägen 44 i Mjölby. Du kan också ringa och beställa varor som körs hem till en kostnad av 100 kronor. Telefon 0142-166 00.

Röda korset

Röda Korset hjälper till att handla och leverera mat till behövande som är hemma i karantän eller ligger sjuka i covid-19 i Mjölby stad. Vid utförd tjänst betalning med kontanter eller swish.
Kontakt: Annika Nyenger, e-post: annica.nyenger1@gmail.com, telefon 070-3824792.

Svenska kyrkan

Svenska kyrkan hjälper till att handla och leverera mat till behövande som är hemma i karantän eller ligger sjuka i covid-19 i hela kommunen. Efter överenskommelse med Apoteken i Mjölby kan Svenska kyrkan också hjälpa till att hämta ut receptbelagd medicin i Mjölby stad. Vid utförd tjänst betalning med kontanter, swish eller faktura.
Kontaktperson: diakon Margareta Holmström, telefon 0142 - 552 05, e-post margareta.holmstrom@svenskakyrkan.se

Växtkraft Mjölby

Medlemsföretagen i Växtkraft Bo & Verka erbjuder olika möjligheter för att du ska kunna fortsätta handla lokalt. Bland annat erbjuds take away, e-handel, hemleverans och alternativa öppettider.

Företagens erbjudandenPDF

Önnebo lanthandel

Hemsändning, telefon 0142-24012

Matbeställning och leverans

Viringe i samarbete
Hemkörning inom Mjölby stad klockan 11-20 (Eataliano & Asian, Burger King, Kandy´z, Mc Donalds och Time).
Telefon 0142-12060

Byalag och utvecklingsgrupper

Byalagen/utvecklingsgrupperna på landsbygden har stort kontaktnät som kan hjälpa till:

Kundvagn med mat

Publicerad 7 april 2020