Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 11 mars - mera samarbeten och solsken!

Chip chip på Er alla våra läsare!

Onsdag igen och ni vet vad vi tänker skriva va? Jajamen veckans bästa dag- alla kategorier. Men det blir liksom ännu lite roligare när man samarbetar med BF eleverna som vi gör på förmiddagarna. Men eftermiddagarna är inte dumma de heller för då samarbetar vi med varandra och så jobbar vi med showen ALLA SJUNGER ALLSÅNG 4.

Det är lite ovant det där att vi inte gör samma saker i de båda grupperna. Det blir lite förvirrat och så blir man lite avundsjuk på vad den andra gruppen gör.

Hört i eftermiddagsgruppen: "Så himla dåligt att inte vi också får jobba med eleverna"

Hört i förmiddagsgruppen: "Så himla dåligt att inte vi får vara med och bestämma låtar till ASA 4 ( ja det är vår fräna förkortning av Alla Sjunger Allsång."

Va vänta nu är vi lite avundsjuka på varandra i båda grupperna...jaha jag trodde att det bara var vi som kände så här?! Att detta känns lite ovant är inte konstigt alls. Vi har på riktigt aldrig jobbat så här olika i grupperna förut. Varför vi gört det nu? Varför inte? Vi kan ju inte veta om det blir bra eller dåligt förrens vi har provat eller hur.

Olika ja men ändå lika viktiga övningar i både för och eftermiddagsgrupp men på olika sätt och med olika syfte. Tycker vi att det var ett dåligt sätt att jobba på, ja då pratar vi om varför när vi utvärderar. Så får det bli!

Eftersom vi skrev så mycket om förmiddagsgruppen förra gången så gör vi inte det i dag. För de har jobbat på samma sätt.

Eftermiddagsruppen däremot, vi har kollat in gästartisterna till Allsången på youtube. Kul! Vi tror det blir bra. Riktigt bra tillochmed...alltså rock´n roll bra. Å nä vi tänker inte säga vilka de är än så det så! Eftermiddagsgruppen hade en födelsedagspojke, eller nåja, farbror, eller nåja kille. Han fyller inte förrens i morrn men han fick sig en Ja må han leva och några hurran precis som han önskade. Vi jobbade två och två och jobbade med att visa en känsla och en situation utifrån några få instruktioner. Vi fick se en skog och så sa Ingela, ni är i skogen , visa era kompisar vad ni gör och hur ni känner er. Det var lätt att se vad personerna gjorde, plockade svamp, blev rädda för en björn, plockade bär osv. Det var svårare att se vilken känsla de visade. Då pratade vi om det där med att visa känslor. Att man ska försöka att inte spela en känsla utan visa, vad skillnaden är och att det blir jättetokigt om man försöker härma en kompis som visar en känsla. När vi hade pratat om det och fått några exempel provade vi igen. Ny situtation och nu var instruktionen att vi skulle visa känslan överdrivet. Alltså var vi glada skulle vi vara JÄTTEGLADA osv. Det blev en jättestor skillnad. Helt plötsligt blev det enklare att se vilka känslor som visades.

En sak gjorde båda grupperna i dag. Vi gjorde en ljudmaskin med olika delar som vi satte i hop. En grupp sa: På tisdag på torsdag. En annan grupp sa: Tom Kartong och den tredje gruppen sa: Chip megabite chip chip megabite. Ja ha och tänker ni? Ja sätter man i hop allt detta så blir det en ljudmaskin. Prova själva får ni se.

Så tills vi ses nästa vecka säger! Chip chip megabite!