Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 4 mars - ja, vad har vi gjort i dag då?

Veckans bästa dag, börjar med bästa samarbetet med elever på barn och fritidsprogrammet (BF) på Kungshögaskolans gymnasium där vi lånar lokaler varje onsdag. Det här med att samarbeta är inte bara roligt utan också väldigt lärorikt. Vad har vi gjort i dag då? Jo vi har...

Ägnat oss åt fysisk aktivitet genom olika rörelser, dans och annat. Vi har jobbat med tecken som stöd TAKK i flera sånger. Vi har lärt känna varandra i smågrupper sett hur olika vi fungerar. Vi har samarbeta och samspelat med varandra bland annat genom att prata olika språk, tillochmed ett språk som inte ens finns, gibberisch.Vi har också tränat oss på att använda pedagogiskt perspektiv för att komma på olika lösningar om hur saker ska kunna genomföras tillsammas.

När vi avslutade dagen så fick alla säga ett ord om hur man upplevt dagen. De ord som hördes i ringen var bland annat, kul, lärorikt, intressant, jättejättejätteskoj, utvecklande, spännande, roligt, mysigt, skoj, asfräsigt (ja det var Ingela som sa det ordet). Bra sammanfattande ord på en bra förmiddag. Ja för i år är det bara förmiddagsgruppen i KanDeKanVi som samarbetar med eleverna på BF eftersom det är så schemat är lagt. Det är lite nytt för oss tidigare har alla vi i KanDeKanVi varit med och då har målet med samarbetet varit nån typ av gemensam produktion. Två gånger med Astrid Lindgren tema och en gång var de med i en "Alla sjunger allsång". Första gången vi samarbetade var 2014. Va? Går eleverna i skolan så många år? Nä det är olika elever från olika klasser och årskullar såklart, men de går alla på BF:

Vi i KDKV tycker det är kul att samarbeta med eleverna och det var också nått vi önskade att få jobba med i början av den här terminen. Eleverna tycker det är kul att samarbeta med oss och dessutom så är det ett bra sätt för dem att utifrån sin läroplan och sina kursmål göra detta. De ska bland annat lära sig om interaktion, kommunikation, om att vara den stödjande insatsen till någon annan att möta och bemöta personer med funktionsvariationer och en hel massa annat. Vet ni, det finns nog inget bättre sätt att lära sig just de sakerna än att samarbeta med oss. Här kan vi göra allt det där tillsammans och samtidigt ha roligt. Hur vi gör? Ja det är ju det här med "bara gört" vi provar såklart för att se om det går och hur det blir, om det inte gick så funderar vi på hur vi kan göra i stället. Det finns alltid nån som har ett bra förslag på hur man kan hitta möjligheter även när det är svårt. I vår har vi valt att dela upp gänget alltså både elever och kdkv:are i tre olika grupper. De tre grupperna gör sedan olika saker fast samma saker men inte samtidigt. Låter det rörigt? Nä, det är det inte, det är mest kul, på tal om kul ja. Ena gruppen gjorde målningar med en kula. Om det blev fint? Kolla på vår facebook sida där kommer vi lägga ut en del bilder. En annan grupp jobbade med drama och den tredje gruppen sjöng med både rösten och händerna och så kastade vi in lite dans i potten och så pratade vi om det där med att vara till för någon annan. Vi pratade också om hur man med roliga enkla övningar kan vara en stödjande funktion för någon annan utan att man behöver göra "så stor grej" av det. Tro det eller ej, den där jäkla fruktsallanden, eller lösgodiset eller vad nu Ingela brukar kalla det, alltså den där övningen där alla ska byta plats, den har flera syften.

1. Man måste röra på sig lite- det är bra då sitter man inte och slöar i hop och tappar koncentrationen.

2. Handledarna/stödassistenterna (eller vad de nu heter nuförtiden) kan på ett enkelt sätt byta plats och sätta sig bredvid någon som de vet kanske kan behöva stöd och stöttning i kommande övning.

3. Det är ett enkelt sätt att flytta runt på deltagare som kanske just den här dagen inte funkar så bra när de sitter tillsammans, utan att man måste "göra en stor grej av det".

 

Nu blev det jättemycket skrivet om vad förmiddagsgruppen har gjort. Eftermiddagsgruppen då vad har de inte gjort nått alls i dag. Jodå de har hunnit med massor. De har lyssnat på låtar och provsjungit en del, ja ha har de "bara" fått sjunga lite i dag? Ja, så kan kanske se på det eller så kan man tänka att det jobba de har gjort är det som kommer ligga till grund för låtlistan som vi ska köra på ALLA SJUNGER ALLSÅNG #4. Som vanligt vill vi ju vara lite hemlighetsfulla inför våra shower, vi vill inte avslöja för mycket. Men en sak kan vi säga. Det kommer bli bra- gör bra till och med. Ni har väl skrivit in 29 maj i kalendrarna? För då är det dags för ALLA SJUNGER ALLSÅNG #4 igen och då får ni se inte OM vi hade rätt om att det blir görbra utan ATT vi hade rätt.

Mer info om biljetter och vilka gästartister som är med oss i år kommer inom kort.

Håll utkik!

Vi ses och hörs!

Som vanligt finns det bilder på vår facebooksida. Gå in där och gilla oss och följ oss på Instagram för det gillar vi också!