Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 26 februari - Troll, tecken och asgarv!

Så blev det onsdag igen, veckans bästa dag. I dag hade vi hjälp av Simon som höll i uppvärmningen både på förmiddagen och eftermiddagen. Han jobbar annars på Kulturoteket och där har han jobbat med att sätta i hop en uppvärmning till oss andra.

Det var lite klurigt men väldigt väldigt roligt. Vi jobbade två och två i uppvärmningen och så skulle vi göra det som Simon sa...mer berättar vi inte här utan ni kan gå in på vår facebooksida och kolla på bilder så kanske ni förstår varför det blev en del asgarv. Vi har också "trollat" lite. Förmiddagsgruppen "trollade" mycket och eftermiddagsgruppen "trollade" lite mer. Vaddå trolla? Hokus Pokus Filiokus- trolleri eller vad menar vi med trolla?

Jo för att få rätt känsla i dansstegen som vi ska använda i en av våra nya låtar så skulle vi gå lite lufsigt, slänga med armarna, lite framåtlutande och med kutande rygg ungefär som troll. Förmiddagsgruppen var grymma på att "trolla" vi fick se lite olika troll, balett-troll, grymt-troll, dans-troll, hopp-troll, starka- troll och glad-troll.

Eftermiddagsgruppen gjorde lite andra övningar. Drama övningar som var lite som sociala expriment, vi jobbade med att använda våra sinnen och övade kommunitkation utan ord och vi fick se hur tokigt (och roligt) det kan bli i bland när vi tror att vi vet hur det ska vara men egentligen inte har en aning.

Lite nya tecken till en ny låt hann vi med i båda grupperna också. Nu kan vi tex tecknet för betong och stål och melodi. Hoppas vi kommer i håg dem nästa vecka.

Skepp å håll - bergatroll!

 

( Ja vet vet att man brukar säga skepp å håj, men då hade det ju inte rimmat på troll...)