Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 19 februari - Tipspromenad och tom skola

Sportlov och nästan helt öde på skolan. Då utnyttjade vi det på så sätt vi gick en tipspromenad genom korridorerna. En tipspromenad som handlade om KanDeKanVi. Tolv frågor och en skiljefråga om orangea knappar.

Några tyckte det var långt att gå och andra tyckte att det var skönt att det var inomhus. Frågorna då hur var de? Somliga tyckte att de var svåra medan andra tyckte att det var jättelätt. Dessutom ställde Robin till det för oss. Vid en fråga så skulle han spela en låt och vi skulle svara 1 X eller 2, när vi gick igenom svaren uppstod viss förvirring för vi hade många olika svar. Det visade sig att han spelat olika låtar och att vi alla faktiskt hört rätt. Det lureriet kommer han att få igen för någon gång, någonstans när han minst anar.

Tipspromenaden gick vi två och två. HandledarAnnelie sa att banan var "snitslad" och bara att följa. Vi fick först gå igenom vad hon menade med snitslad. Alltså, Kulturoteket hade hjälp till att sätta upp orangea postitlappar på väggarna, som vi skulle följa så att vi inte gick vilse där bland alla korridorer. Det visade sig vara bra för alla kom tillbaka och hade hittat alla frågor. Tipspromenaden handlade om frågor om oss. Någon tyckte det var fuskit för att man inte varit med från början. Men när vi gick igenom alla frågor och svar så kom vi överens om att det inte handlade om vem som kunde mest eller minst utan att vi samarbetat två och två, blivit påminda om saker som vi glömt och vi alla lärt oss något nytt.

Fikat har vi också hunnit med. Tackar Kulturoteket som kommer med kaffe/te/saft till oss.

 Förmiddagsgruppen avslutade dagen med en massagering medan eftermiddagsgruppen sjöng några önskelåtar. En KanDeKanViare hade fyllt år sen sist, så henne sjöng och hurrade vi för, GRATTIS Maria H.

Tackar och bockar, raggsockar