Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Mycket skräp vid återvinningsstationer

Vi får in mycket synpunkter om att det är skräpigt vid flera återvinningsstationer runt om i kommunen. Det är aldrig tillåtet att lämna skräp på marken, oavsett om det är vid en återvinningsstation eller på stranden.

Skräpet består delvis av material, som ska lämnas på återvinningsstationen och delvis av annat avfall exempelvis matavfall och grovavfall. Detta skräp drar till sig råttor och fåglar och sprids i naturen, vilket  är otrevligt för de som bor och vistats i närheten. Förpacknings- och tidningsinsamlingen som ansvarar för återvinningsstationerna har entreprenörer som städar, men det är inte alltid de hinner dit innan skräpet har spridits vidare ut i naturen.

Vi ber därför att de som ibland ställer avfall brevid containrarna att sluta göra det. Det är inte tillåtet att ställa avfall på marken. Är containern full ber vi dig ta med avfallet hem eller åka till en annan station. På förpacknings och tidningsinsamlingens hemsida, www.ftiab.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, kan du anmäla att containrar är fulla eller att en återvinningsstaition behöver städas.

Behållarna för klädinsamling tillhör inte förpacknings och tidningsinsamlingen, utan hanteras av respektive insamlingsorganisation. Vänd dig till direkt till den organisation du vill lämna till om det du vill skänka inte får plats.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla som sorterar!

Service- och teknikförvaltningen

Skräp i påsar brevid återvinningsbehållare