Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 29 januari - Tidslinje, nya ansikten och en gammal Bengt!

Onsdag 29 januari

Nya ansikten, ramsor en gammal Bengt och nya boken! I dag var det några nya nyfikna i förmiddagsgruppen. Kul med nya ansikten. Välkomna säger vi till Kajsa och Anna. Den ena är här och provar på och den andra är här och hälsar på.

Det är roligt med nya ansikten och så har vi jobbat med två nya låtar. Vi har också provat en hejja-ramsa, lite svår men rolig. Den kanske kan bli bra eller så blir den inte det- det vet vi inte än. Vi måste prova den först några gånger.

Så är det med sånt som är nytt oavsett om det är en ny ramsa eller om det är att vara ny i en grupp, man måste liksom prova lite först innan man kan bestämma om det är bra eller mindre bra. Vänta lite nu det där påminner om nått som vi brukar jobba med…just det ja…BARA GÖRT!

I dag har vi sjungit och gjort fruktsallad. Alltså ingen riktig fruktsallad utan en sån där när vi har bytt platser. Vi har kört hela havet stormar – Eva W vann! Grattis säger vi till dej! Vi har också sagt grattis och hurra för Erica som har fyllt. Bengt kom och hälsade på, vilken Bengt? Jo han den där gamle ”uppvärmnings-Bengten”. Det var allt vi hann med på förmiddagen.

Vad har eftermiddagsgruppen gjort då?

Jo vi har gjort lite andra grejer. Vi har tidigare bestämt att vi ska ge ut en bok om oss och för att kunna göra det så måste vi arbeta fram något som kan bli en bok som vi kan ge ut. Det har vi i eftermiddagsgruppen jobbat med. Hur det går till? Jo, vi har jobbat i smågrupper, pratat om våra idéer och tankar om vad som borde vara med i boken. Vi tänker att den ska handla om oss, våra shower, hur vi jobbar, vad vi tycker är viktigt och varför det är så roligt att vara med i KanDeKanVi.

Vi började att jobba med att göra en tidslinje över allt som vi i KanDeKanVi har gjort tillsammans sedan vi startade. Här märkte vi att det är bra att vi är bra på olika saker. Simon tex. han är inte bara bra utan han är supermega bäst och asgrym på att komma ihåg årtal och datum. Han vet precis vilket år och vilket datum vi gjorde shower, han kommer till och med ihåg vad det var på för veckodag. Det är så bra att vi har Simon i gänget! Vi har haft uppvärmning också såklart, vi sjöng ”huvud axlar knä och tå”, varför vi gjorde det? Jo för att nån i gänget föreslog det. Vi har sjungit en ny Lasse Stefanz-låt det gjorde vi för att den kom upp som förslag förra veckan på nya låtar som vi vill jobba med. Så har vi pratat och sjungit ”gibberisch” och så har vi druckit kaffe såklart!

Annelie och Malin dansade Jenka på rasten bara spontant, så där, så kan det bli ibland.

Vi började också med en annan låt den handlar om att dansa ner i ån…eller så handlar den inte alls om det men det låter som det när man sjunger refrängen. Glada Hudiks film.

På bilden ser Ni Maria och Tessan som håller upp ett långt papper med vår tidslinje på.