Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 11 december - återblickar och framtidsplaner sen kom Tomten!

I dag är det...just det onsdag och onsdagar är...just det veckans bästa dag. I dag har vi haft vårt sista rep på Kungshöga innan Julshowspremiären som är nästa vecka. Det är en märklig känsla att veta att det är utsålt, slutsålt, schlutt på biljetter! Vi är taggade som tusan. Lite nervösa också, precis så som det ska vara. I dag har vi repat på sång och julvärdarna har repat texter. Eftersom vi är många som gör olika saker så är det också så vi måste repa, var sak har sin re-tid så att säga. Så i dag har vi finslipat på låtarna så att det som är bra kommer bli ännu bättre.

På eftermiddagen i dag så tittade vi på några av våra gamla filmer som vi har spelat in. Så himla roligt att se. Vi pratade om hur det kändes att se sig själ och det kändes "häftigt" och "bra" och "kul att se hur mycket vi har utvecklats". I bland är det bra att göra sånna där tillbakablickar, det kan precis som i dag hjälpa till att se hur saker och ting är i dag. Hur vi menar? Jo så här. Om vi tillexempel tar en låt som exempel: "Tänd ett ljus". Det är en sån där låt som vi har sjungit sedan vi startade. Alla i gänget kan den, den har varit med i nästan alla våra Julshower innan. I år så är den också med men vi sjunger den på ett annat sätt. Snyggare och bättre liksom. Här och där är vi tysta och så klämmer vi i ordentligt på andra ställen. Andra låtar jobbar vi med känslor i tex i "Stilla Natt" där ska vi sjunga vackert och försiktigt ungefär som att vi håller i ett nyfött barn som vi ska försöka söva där ska vi vara lugna och sjunga med mjuk röst. Men i "Born in the Skänni....nä jag menar USA där ska det vara fullt ös.

Det här är sånt som i dag känns självklart. Men då när vi började då var handledar Ingela och Annelie glada om alla sjöng på samma låt. Så tänkt vad vi har utvecklats. Det är bra att påminna sig själv om det. Nästa år har vi 10-års jubileum, fatta 10-årsjubileum. Tänk att vi har fått ha detta som vårt jobb i 10 år. Helt otroligt. Nått annat som var helt otroligt var att i dag så hade Jessica E på sig en tomteluva och hon och Ingela skojade på rasten om vad hon skulle göra om självaste Tomtefar dök upp, Jessica svarade att hon skulle krama Tomten. Ingela bad då en bön. -Gode Gud gör så att Tomten kommer så att Jessica får krama honom. Åsså POFF rätt var det var mitt under repet så kom...T O M T E N ! Han delade ut julkort från oss till oss med oss själva på. Ja på riktigt det var Tomten, han hade inte lösskägg det vet vi för vi kände på det. Han hade en t-shirt under tomterocken och den hade Anderssons Elektriskas logga, så nu vet vi att Tomten knäcker extra på AE:s i Mjölby.

Bilder på Tomten och oss andra finns på facebook!