Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 20 november - Bra blir ännu bättre!

Veckans bästa dag- onsdag. I dag har vi haft dubbelgrupp heldagsrep. Det är så härigt och kul och rörigt och förvirrande men ändå brukar saker och ting klarna efter just det här repet. Alltså det repet där vi för första gången repar igenom Julshowskonserten från början till slut. Då repar vi alla låtar, allas solon, vi repar när vi ska gå av och på scenen och vi repar det som ska sägas. Vi stryker och lägger till, vi ändrar, flyttar om och testar saker. Vi gör helt enkelt det som är bra ännu bättre. Det här är det repet där låtar testas och kanske stryks inte för att de är dåliga eller för att solisten är dålig utan för att det fanns en annan låt som passade just den här solisten bättre och då kan helheten bli ännu lite bättre.

Det är på det här repet som vi testar lite skämt på varandra, skrattade vi eller blev det inte roligt. När allt detta är gjort så återstår ännu mera finslip för att bra ska bli...ännu bättre! Å vet ni vad det kommer bli bra och det kommer bli ännu bättre den 19/12.

I dag hade vi besök av flera praktikanter, undra vad de tänker efter en sån här dag. Vi vet ju att det är precis så här det ska vara. Att Ingela far runt som en orkan det är konstigt att ingen har döpt en storm efter henne. Det ändras, det stryks det läggs till, gå lite hit, stå lite där, här ska det vara tyst, sjung starkt, sjung svagt, gunga hit och gunga dit...sånt där vrålar hon hela tiden. Nä inte hela tiden va? Jo HELA tiden.

Annelie springer runt med "förtiarton" papper som hon lägger lite här och var och så letar hon efter pappret hon håller i handen och samtidigt så försöker hon skriva ner det Ingela säger, åsså ändrar sig Ingela och då skriver Annelie det "nya" som Ingela har tänkt ut å då ändrar Ingela tillbaka till det hon tänkte först och samtidigt talar både Annelie och Ingela om för våra fantastiska scenarbetare vad de ska göra, de pratar i mun på varann, Ingela och Annelie och det är inte säkert att de säger samma saker. Scenarbetarna ska ha koll på en himla massa saker. Han ska av scenen där och hon ska in på scenen där. Hon ska ha den här kostymen och han ska ha den här mikrofonen. I den här låten måste några gå av för att förbereda ett annat nummer.

Robin han sitter med sin Ipad och gör anteckningar till bandet. Spela långt intro här, byt tonart på den låten. Här tar vi två refränger på slutet eller en - vi får se... 3, 4 nu kör vi.....när vi tar en annan låt, fast i samma tonart, fast inte den tonareten utan en annan....Ja precis så där var det på repet i dag. Å vet ni vi kännert i hela kroppen att det här kommer bli en bra Julshowskonsert.

För i dag har vi jobbat med att göra det som redan är bra ännu bättre...Hilda Hansson som ska vara med och vara gästartist kom och hälsade på oss på eftermiddagen. Hon hade med sig Mathias Brandin Beltramo också, vår ena gitrarrist. Hilda hon sjöng för oss. Fantastiskt fint kommer det att bli. Kul att hon vill jobba med oss och vara med i Julshowskonserten. Hon och hennes sång kommer tillsammans med alla oss andra och alla våra olikheter och att vi är bra på olika saker göra det som redan är bra - ännu bättre!