Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 6 november - 8 hurra, nya sånger och stå i kö...

Precis som det står i rubriken så är det just det vi har ägnat oss åt idag. Hurrat 8 gånger för Micke som hade fyllt år på eftermiddagen. Ja, alltså han fyllde ju inte år på eftermiddagen utan vi sjöng för honom på eftermiddagen eftersom han har fyllt år sedan vi sågs förra veckan. Vi hurrade också för Malin som hade fyllt år. Henne sjöng vi för på förmiddagen. Att vi sjöng för den ena på förmiddagen och den andre på eftermiddagen beror helt enkelt på att den ena, Malin går i förmiddagsgruppen och Micke han går i eftermiddagsgruppen. Så vi tyckte det var bäst att sjunga så. Det hade blivit konstigt att sjunga för Micke på förmiddagen när han inte var där och för Malin på eftermiddagen när hon inte var där - eller hur?

Det finns nästan alltid en förklaring till varför vi gör som vi gör på onsdagarna, varför vi väljer vissa dramaövningar när vi repar .

Det kan handla om att vi tränar på sånt vi själva har önskat att få träna på eller att vi gör dramaövningar eller sångövningar som hör i hop med nått av de shownummer vi repar in. I bland gör vi övningar bara för att det är roligt också.

I dag har vi lärt oss tre nya shownummer eller två om man går i eftermiddagsgruppen för de hade redan tjuvövat på ett nummer. Eller fast...just det eftermiddagsgruppen övade på en tredjelåt också som vi inte hunnit repa med förmiddagsgruppen än. Men det kommer vi hinna. Än är det långt kvar till julshowspremiären.

Vi gjorde också en helt ny dramaövning. En ganska rolig dramaövning som var som "viskleken" fast man gör den med rörelser som man skickar vidare, det kan vara rörelser utan eller med ljud. Det var jätteintressant att se hur rörelsen och ljuden förändrades. Jaha?! Ni gjorde rörelser och härmades- vad lärde ni Er av det? Jo i den här övningen tränade vi en himla massa saker samtidigt. Att stå i kö, vänta på sin tur- kan vara jättesvårt, att sköta sig själv, alltså bara hålla koll på sig själv så att man inte tjuvkikar eller står och dagdrömmer och glömmer vad man skulle göra, vi tränade oss på att använda våra sinnen, lyssna, titta, känna. Vi tränade också att våga lita på sig själv och att man hade sett rätt och att man även kände att man visade rätt rörelser och ljud och såklart så tränade vi på att använda våra kroppar och röster och göra rörelser efter sin egen förmåga, med eller utan hjälp. Så antingen kan man välja att tänka: I dag då stod de bara i kö på KanDeKanVi eller så kan man tänka att vi när vi gjorde det gjorde en hel del massa andra saker samtidigt.

Nu är veckans bästa dag snart slut för den här gången, men för några av oss kommer det vara veckans bästa dag även på fredag och lördag för då kommer vi sitta på Anderssons Elektriska och sälja biljetter till julshowen för vet ni på fredag kl 9.30 DÅ släpper vi biljetterna till KanDeKanVis julshowskonsert 2019!