Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 30 oktober - Tre näsor och ett studiebesök!

Den här veckan är det höstlov på skolan. Inga elever är här. En och annan lärare är här och så vi förståss och ett gäng från Motala som kom och hälsade på oss på eftermiddagen.

Det här är nog första gången som vi är här på skolan och repar trots att det är lov.

Det kan vi nu eftersom våra kompisar på Kulturoteket hjälper oss att fixa kaffe, the och saft så då gör det inget att caffis är stängt.

Vi har idag repat på lite av varje. Vi gjorde lite olika i de olika grupperna. Mycket är klart till julshowen och ska bara finslipas och andra nummer måste vi komma på hur de ska vara och vem som ska göra vad. Alla får önska vad man skulle vilja göra, det betyder inte att alla kan få göra precis allt det som de önskar eller vill göra.

I dag har vi fortsatt att träna samarbete och övat på att använda fantasin i små och stora grupper. Det gjorde vi på lite olika sätt. I storgrupp så fick vi väldigt lite info om vad vi skulle göra. Tex sa Ingela att hon skulle räkna till 3 sedan skulle alla sjunga en julsång. Men hon sa inte vilken sång eller om det skulle vara på svenska eller engelska. Det där var lite lurigt för ibland är det lättare när man får mer info om vad som ska göras. Men här gick det ut på att samarbeta OCH använda fantasin.

Inget var rätt men inget var heller fel utan det var själva grejen ”att prata ihop sig” som var själva grejen. Återigen så var det här lika mycket övning för personalen att inte ”lägga sig i” för mycket. Det blir lätt så att de vill hjälpa till så mycket så att ”de tar över” och eftersom det är så så sitter vi ibland och håller inne med våra ideér för att vi tänker att snart kommer det nån och berättar hur vi ska göra. Svårt men nyttigt för oss allihopa.

Eftermiddagsgruppen körde även ”Jag är en stjärna”. En övning i att ge sig själv lite beröm och ta plats i en grupp. Inte alltid så lätt! I mindre grupper gjorde vi sedan dramaövningen ”Tre näsor” den här övningen går ut på att två eller flera deltagare ska genomföra det andra säger. Om någon säger fyra händer så ska man sätta ihop fyra händer, säger nån 6 fötter så ska 6 fötter sättas ihop, eller tre näsor eller 12 fingrar eller vad det nu kan vara. Det är inte bara en övning i samarbete utan också i tillit.

På eftermiddagen kom ett studiebesök med härliga människor från Motala och hälsade på oss. Så himla roligt. Vi berättade lite om oss och så passade vi på att testsjunga vår nya låt ”Bara gört ” för dem, de fick va provpublik. Det är så skoj att det kommer

Människor som vill veta mer om oss och om hur vi jobbar, det är verkligen jätteskoj.

Nu är det färdig-repat för i dag. Nästa vecka är det biljett-släpp och grejer, håll utkik på fejjan, det betyder för facebook för där kommer vi lägga ut info om var när och hur man kan köpa biljetter till vår julshow!

Vi ses om en vecka!