Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 23 oktober - plötsligt så blev det ett shownummer!

Jamen då var vi här igen då. Onsdag och grejer, veckans bästa dag! Nu håller vi som bäst på att förbereder oss inför det som ska bli 2019 års julshow med oss i KanDeKanVi. Vi övar julsånger med TAKK, tecken som alternativ kompletterande kommunikation. Vi har fått säga vad vi kan tänka oss att vara eller göra i julshowen alltså vem som kan tänka sig att vara solist, eller ha nån "prata" eller om man vill ha andra uppgifter. I bland är det lätt att glömma att oavsett vem som gör vad så är alla lika viktiga på och bakom scenen.

I dag har vi också pratat om våran jubileumsbok som vi kommer att ge ut under 2020. Vi har pratat om vad vu tycker ska stå med i den, vad ska den innehålla, vad vill vi berätta för publiken. Det blev som vanligt en himla massa bra ideér. Vi har bestämt att den ska ha sidor, och bilder och text och så ska den handla om oss! Bra va?

Vi har skrattat en hel del i dag också. Vi har skrattat mycket åt varandra, jo det får man i bland. Vi har skrattat åt hur alldeles förskräckligt superdåliga vissa av oss är på att göra djur-ljud. Vi har också skratta åt att vissa andra av oss är fantastistkt superbra på att låta som vissa djur.

Så jobbade vi vidare med vår "Bara gört" - sång. Det blir minst tvåstämmigt, kanske tre eller fyra i bästa fall blir det femstämmigt, det blir ganska fränt och med lite koreografi, alltså danssteg. På tal om dans så kom vi på i dag att det vore ju fräsigt om hela bandet och alla gästartister gör en dans tillsammans.

Förresten på tal om fränt. I dag hände det två fräna saker. Båda hände på eftermiddagen. När vi som vanligt frågade om nån hade fyllt år var det ingen i gänget som hade gjort det. MEN...det satt en kändis i publiken som fyllde år just i dag. Det var Emmie som var hemma på en visit och ville komma och kolla in oss hon fick ett gäng kramar, några hurran och en "Ja må hon leva" med alla verser som vi kunde komma på.

Det andra fräna som hände på eftermiddagen var att Micke rätt som det var bara kom på ett shownummer. Så här var det. När han kom var han - inte den gladaste killen i Mjölby. På dåligt humör. Så kan det va. Vet ni, det är ok! Det är okej att va på dåligt humör. Så är det ibland har man dagar när man inte orkar varken vara eller spela glad, andra dagar känner man sig lite ledsen och nere eller så är man förbannad på nått och det är ok hos oss i KanDeKanVi. Så kan det va och i dag var det Mickes tur att ha en sån där dag. Men mitt i all den där ganska tråkiga och hårda attityden så hände det nått. POFF - nästan som genom ett trollslag så blev det ett shownummer. Ett riktigt bra och riktigt roligt shownummer. Vem kunde anat det? Man skulle nästan kunna säga att dagen i dag var en modern variant på den där sången: "Sudda sudda sudda bort din sura min." Det var bara det att vi sjöng nått helt annat som tog bort de sura minerna, nått fränare! Tänk vad fränt det kan bli om man vågar vara i alla känslorna även de där "fula" "trista" "tråkiga" "hårda" känslorna. Här användes all den negativa energin till nått positivt. Tack vare det så har vi nu ytterligare en punkt att lägga upp på vår setlist alltså låtlista till den 19 december.

Nu ska vi fortsätta att jobba med julshowen ända fram tills det blir dags att spela upp den för publiken. Vi längtar redan till den 19 december när vi "Bara gört" på Kulturscenen, sjunger låtar, tecknar, dansar, bjuder på ett och annat gapskratt och så ska vi premiärframträda med vår egna låt som heter..."Bara gört" - såklart, vad skulle den annars heta?

Vi ses om en vecka. Ja jo det är höstlov på skolan men vi jobbar som vanligt!