Nya gröna påsar

Det är viktigt att du använder gröna påsen. Nedan kan du läsa hur du går till väga för att få nya gröna påsar om du bor i villa eller lägenhet.

Genom att slänga ditt matavfall i gröna påsen gör du miljön en stor tjänst. Varje år slänger Mjölby kommuns hushåll 800 ton matavfall i fel påse. Om det avfallet hade sorterats rätt hade det räckt till att köra en biogasdriven bil fyra varv runt jorden.

Villa

Varje höst delas gröna påsen ut till de villor, som får sin soptunna tömd av en sidlastare. Vid utdelningen får varje hushåll tre rullar som läggs på tomten. Om dina gröna påsar skulle ta slut och du behöver fler är du välkommen att hämta på Hulje återvinningscentral eller i stadshusets reception i Mjölby. De finns även att hämta på biblioteken i Mantorp, Väderstad och Skänninge. Om du har fått fler rullar än du behöver, kan du antingen ge dem till grannen eller lämna dem där du kan hämta nya rullar.

Du som inte får din soptunna tömd av en sidlastare och behöver nya påsar knyter bara en grön påse på sopkärlet, när som helst under året, så lämnar chauffören en ny rulle på locket. Kom ihåg att ta bort den gröna påsen från sopkärlet när du fått påfyllning.

Lägenhet

Bor du i lägenhet kontaktar du din hyresvärd eller förening när de gröna påsarna är slut.

Startpaket

I samband med att Gröna Påsen infördes fick alla hushåll ett startpaket. Startpaketet innehåller en påshållare, gröna påsar och en informationsbroschyr. Behöver du ett startpaket eller är du osäker på om ditt sopkärl töms med sidlastare eller baklastare kan du kontakta kundservice.

Flerfamiljshus

I flerfamiljshus rekommenderar vi att nya påsar till boende finns i något gemensamt utrymme till exempel, grovsoprum eller tvättstuga. Vi leverar fritt ett årsbehov med gröna påsar till varje flerfamiljshus, efter beställning här på hemsidan. Det går även bra att hämta nya påsar på Hulje återvinningscentral.

Beställ gröna påsar till flerfamiljshus Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kundservice

Telefon: 010-2345233
Telefontid vardagar klockan 9.30-12 och klockan 13.30-15.30

TKDebitering@mjolby.se

Senast publicerad