Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 16 oktober - det regnar och regnar en hjälte och så en liten kaka!

Dagens rubrik sammanfattar hela den här onsdagen som egentligen bara var en halv arbetsdag i KanDeKanVi.

Regnet i rubriken står för vädret ute och så för låten "Det regnar och regnar" som vi i dag satte i hop med tecken, stämsång, solist och hela faderullan och så körde vi den i dag för publik i vår show som vi gjorde på Boken.

Hjälten det står för vaktmästarn på Kunsghögaskolan- för i dag (och många andra dagar) är han en hjälte. Tack vare att han vet vilka vi är i det här gänget så har han i dag inte bara en gång utan två gånger hjälpt oss.

På förmiddagen så var det en tjej i gänget gänget som hamnade på Kunghsögaskolan för att hon blev hämtad med taxi och skjutsad dit, MEN i dag skulle vi ju bara jobba halvdag på eftermiddagen och showa. Så hon blev ensam där i caffis, som tur var som kom han hjälten, Vaktis-Jocke han hade koll så han ringde så vi fick ringa personal på boende som fick ordna till och åka och hämta. Under tiden fick Kulturoteket som numer finns på Kungshöga besök av Helen som fick vänta på att bli hämtad.

På eftermiddagen var det dax igen då var det en taxi som släppte av en kille i gänget på Kungshöga, Vaktis-Jocke han hade koll även då och ringde och vi fick skicka upp en av personalen som var med oss för att hämta Sam-Peter där uppe och så fick vi ringa boendet och be dem boka om hemresan så att det skulle bli rätt med hämtningen.

Kom inte och säg annat än att det är spännande att vara artist. Showen gick bra, vi är nöjda. Några sjuka solister gjorde att andra fick hoppa in och vikariera- och det gick alldeles fantastiskt bra. Vilka stjärnor vi har i det här gänget. Det gör det om man vågar tänka "Bara gört". En "premiärsolist" hade vi också. Det gick alldeles strålande och det var nog inte sista gången han sjöng solo, det vill vi lova!

Goda kakor och gott kaffe fick vi efter showen. Det är nästan det bästa...eller förresten det bästa är att få showa, göra det vi är bra på sprida glädje och stå där och känna att vi duger och veta att efter showen då blir det kaffe!

Nästa vecka är det som vanligt...kaos alltså! Det brukar det vara på onsdagarna och det är så härligt, då vet man det och då kan man liksom förbereda sig på det och när man har förberett sig på kaos då blir är kaos inget som är farligt eller rör till det utan nått som hör till.