Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 18 september - Föreläsning och Nu tändas tusen jule...shows idéer!

Förra veckan var det onsdag på onsdag och onsdag på en söndag och i dag är det onsdag på riktigt.

I dag har vi gjort lite olika saker. Ett gäng har varit ute och föreläst. Det ska vi strax berätta mer om. Vi har också slagit våra kloka huvuden i hop. Alltså inte på riktigt, det hade inte blivit så bra. Vi menar att vi har kläckt...alltså inte så där som ägg, utan vi har kommit på en massa bra saker som vi tänker kan vara med i en julshow på ett eller annat sätt. Vissa saker tänkte vi igenom att de skulle kunna bli lite roliga, andra saker blev roliga när vi kom på dem för att det liksom blev lite galet.

Uppvärmningsdanse Dance Monkey får fler och fler steg, det är bra, snart är den klar. Den kan man ha i en julshow, nya Lasse Stefanz låten den kan man också ha i en julshow. Alla julsånger som vi kom på i dag, de kan man ha i en julshow.

Vi är riktigt bra på det här med att komma på saker.

Vi är också bra på att överraska. Malin T trodde hon hade kommit undan sin "Ja må hon leva" som vi INTE sjöng förra veckan. Men tji fick hon för i dag sjöng vi den när hon minst anade det och vi sjöng alla verser vi kunde komma på det är minst 5 eller 11 vi vet inte så noga. Däremot vet vi att hon fick inte mindre än 12 hurran för att hon är så bra på så mycket och för att hon är vår bästaste Malin T- en riktig stjärna.

Eftermiddagsgruppen skulle busa med Robin så Peder grejade lite med gitarren, Robin vrålade i på skoj (såklart) för att busa tillbaka pch Peder svarade att han nästan sket på sig. Det var skoj! Att busa med varandra det är vi också riktigt bra på.

Vi är också riktigt bra på att föreläsa.

I dag var Tessan, Anders, Julianna och Monica med Ingela på föreläsning. Vi träffade Personliga ombud från hela Östergötland och Sörmland. Vi pratade om KanDeKanVi hur vi jobbar, det där med att duga som man är, hur viktigt det är att våga utmana sig själv trots svårigheter och att "bara gört" är ett bra sätt att göra just det, hitta möjligheter trots svårigheter.

Föreläsningen var på Stattshotellet här i Mjölby. Det är nyrenoverat och tjusigt överallt på Stattshotellet, det kändes nästan lite kungligt att glida in där. Men vi upptäckte en sak och det var att trots att det var snyggt och tjusigt i lokalerna så fanns det saker som inte var så bra. Bufféerna är högt upp så om man sitter i rull-stol är det svårt att ta mat. Likaså kortläsare och bardisk var höga. Det är de ofta på uteställen. På toaletten, som var tillgänglighetsanpassad så satt rullen med torkpapper ganska högt upp, som om man som Tessan är lite kort i rocken och dessutom sitter i rullstor så kan det vara svårt att nå pappret. Toadörren var också mycket tung/trög att öppna. Det är sånt man kanske inte tänker på men vi tänker på sånt så vi passade på att berätta det för personalen på hotellet. De tackade så mycket för synpunkterna. De bliv inte arga utan glada över att vi sa till och det är så vi tänker att vi kan bli bättre genom att få veta vad som kan bli bättre. Det är därför vi gör utvärderingar efter våra föreläsningar.

En kille som har börjat jobba på Kulturoteket var med och var reflektör eller praktikant och lyssnade på oss. Han är kanske intresserad av att följa med ut och föreläsa, så i dag passade det bra att på hemmaplan följa med och kolla in oss. Ingela ska prata mer med honom och han ska få berätta vad han tyckte och vad han tänker att han skulle kunna komplettera med. Det är också en typ av utvärdering. Vi vill bli bättre på att föreläsa och för att bli det så behöver vi be andra om hjälp.

Efteråt fick vi kaffe! Det smakade bra. Vi är nöjda med föreläsningen, det är ett tag sedan vi gjorde någon så det är alltid lite extra pirrigt då.


På bilden ser ni gänget som var på föreläsning. De står på trappen till Stattshotellet i Mjölby.

Anders, Tessan, Ingela, Julianna & Monika.