Matsedel för Slomarps äldreboende

  • Middag endast för de boende.
  • En alternativ rätt erbjuds varje dag.
  • *Innehåller fläskkött.

Med reservation för eventuella ändringar.

Meny vecka 2

Måndag 6 januari

Lunch

Dessert

Middag

Raggmunk med fläsk* och lingon

Saftkräm med mjölk

Flygande Jacob* med potatismos och marinerad broccoli

Tisdag 7 januari

Lunch

Dessert

Middag

Ört- och färskostbakad fisk med kokt potatis och citronsås samt morötter

Mazarinkaka

Prinskorv* med stekt potatis och ägg samt sallad

Onsdag 8 januari

Lunch

Dessert

Middag

Rotmos med rimmad oxbringa och senap

Kladdkaka med grädde

Svampomelett med sallad

Torsdag 9 januari

Lunch

Dessert

Middag

Het kycklingsoppa med vispad crème fraiche

Pannkakor med sylt och grädde

Hawaiikassler* med kokt potatis och varma grönsaker

Fredag 10 januari

Lunch

Dessert

Middag

Olivfylld köttfärslimpa* med rostad potatis och het tomatsås samt haricotsverts

Marängdessert

Pastramirullader med gräddsås och kokt potatis samt sallad


Lördag 11 januari

Lunch

Dessert

Middag

Fiskpiccata med kokt potatis och tomatsås samt sallad

Blåbärspannacotta

Pastagratäng* med sallad

Söndag 12 januari

Lunch

Dessert

Middag

Äppelciderbrässerad stek* med rostad potatis och äppelcidersås, marinerade rotfrukter

Ananaspaj med grädde

Risgrynsgröt med bröd och pålägg

Meny vecka 3

Måndag 13 januari Tjugondag Knut

Lunch

Dessert

Middag

Kycklingbiffar med rostad potatis, tomatsås och haricotsverts

Bärkompott med vaniljglass

Kroppkakor* med lingon och sallad

Tisdag 14 januari

Lunch

Dessert

Middag

Stekt panerad fisk med kokt potatis, dansk remouladsås samt sallad

Kesokaka med sylt och grädde

Köttfärslimpa med gräddsås, kokt potatis och lingon

Onsdag 15 januari

Lunch

Dessert

Middag

Kokt lunchkorv* med kokt potatis, pepparrotssås och morötter

Gratinerade persikor med ingefärsyoghurt

Mannagrynspudding med saftsås samt bröd med pålägg

Torsdag 16 januari

Lunch

Dessert

Middag

Ärtsoppa med fläsk*

Pannkakor med sylt och grädde

Makaronipudding* med sallad

Fredag 17 januari

Lunch

Dessert

Middag

Kryddiga färsbiffar* med klyftpotatis, bearnaisesås samt bakad tomat

Toscapäron

Kycklingpaj smaksatt med curry med dressing och sallad


Lördag 18 januari

Lunch

Dessert

Middag

Ugnsbakad fisk med kokt potatis, varm citronsås och ångade grönsaker

Chokladpudding med grädde

Skinkfrestelse* med sallad

Söndag 19 januari

Lunch

Dessert

Middag

Viltskavsgryta med potatismos, lingon samt rostade rotfrukter

Limecheesecake

Risgrynsgröt med bröd och pålägg

Meny vecka 4

Måndag 20 januari

Lunch

Dessert

Middag

Köttgryta* med kokos, ingefära och chili serveras med kokt potatis och sallad

Jordgubbskräm med mjölk

Rimmad oxbringa med kokt potatis och pepparrotssås samt morötter

Tisdag 21 januari

Lunch

Dessert

Middag

Kokt fisk med ägg- och persiljesås, potatis och ärtor

Sylviakaka

Nikkaluoktasoppa med bröd och pålägg

Onsdag 22 januari

Lunch

Dessert

Middag

Stekt kycklingfilé med rostad potatis och dragonsenapssås samt broccoli

Fruktcocktail med chokladgrädde

Blodpudding med fläsk* och lingon

Torsdag 23 januari

Lunch

Dessert

Middag

Broccolisoppa med vitlöksbröd och färskostkräm

Pannkakor med sylt och grädde

Stekt falukorv med stuvade makaroner och sallad

Fredag 24 januari

Lunch

Dessert

Middag

Biff à la Lindström med stekt potatis, skysås och kokta grönsaker

Marängdessert

Kycklingpaj med paprika och purjolök med dressing och sallad


Lördag 25 januari

Lunch

Dessert

Middag

Fiskgratäng med duchessepotatis samt sallad

Pannacotta med bärkompott

Svensk moussaka* med sallad

Söndag 26 januari

Lunch

Dessert

Middag

Söndagsstek med klassiska tillbehör

Äppelpaj med vaniljsås

Risgrynsgröt med bröd och pålägg

Meny vecka 5

Måndag 27 januari

Lunch

Dessert

Middag

Raggmunk med fläsk* och lingon

Skvallersoppa (varm blåbärssoppa med vaniljglass, maränger och banan)

Pastagratäng* med majssallad

Tisdag 28 januari

Lunch

Dessert

Middag

Dillöverbakad fisk med kokt potatis, vitvinssås och haricotsverts

Yoghurtdessert med smul

Kasslergratäng med potatismos och legymsallad

Onsdag 29 januari

Lunch

Dessert

Middag

Kålpudding* med gräddsås, kokt potatis och lingon

Krusbärskompott med vispad grädde

Mannagrynspudding med saftsås samt bröd med pålägg

Torsdag 30 januari

Lunch

Dessert

Middag

Ärtsoppa med fläsk*

Pannkakor med sylt och grädde

Fetaostfyllda färsbiffar* med rostad potatis och skysås samt broccoli

Fredag 31 januari

Lunch

Dessert

Middag

Kycklingschnitzel med rostad potatis, skysås och ärtor

Ananaskeso

Räkomelett med sallad


Lördag 1 februari

Lunch

Dessert

Middag

Fiskgryta med kokt potatis och dillslungade grönsaker

Falsk kalvdans med sylt och grädde

Lasagne* med sallad och pestokräm

Söndag 2 februari

Lunch

Dessert

Middag

Kalops med kokt potatis och rödbetor

Päronmousse med rån

Risgrynsgröt med bröd och pålägg

Meny vecka 6

Måndag 3 februari

Lunch

Dessert

Middag

Kokt köttkorv* med kokt potatis, kryddpepparsås och morötter

Päronkräm med mjölk

Örtbakad kycklingfilé med potatisgratäng och skysås samt haricotsverts

Tisdag 4 februari

Lunch

Dessert

Middag

Tomat- och fänkålsgratinerad fisk med potatismos och marinerade grönsaker

Morotskaka

Pannbiff* med löksky, kokt potatis och lingon

Onsdag 5 februari

Lunch

Dessert

Middag

Indisk kikärtsgryta med kokt potatis och bönsallad

Fruktdessert med kardemummasmul

Linsbiffar med rotfruktsgratäng och vegetarisk skysås samt sallad

Torsdag 6 februari

Lunch

Dessert

Middag

Köttsoppa

Pannkakor med sylt och grädde

Jansons frestelse med ägg och sallad

Fredag 7 februari

Lunch

Dessert

Middag

Wallenbergare med potatismos, skirat smör, ärtor och lingon

Päron med after-eight och vaniljglass

Bräckt kassler* med råstekt potatis, rödvinssås och broccoli


Lördag 8 februari

Lunch

Dessert

Middag

Stekt fisk med kokt potatis och kaprissås

Bärpaj med vaniljsås

Shepherds Pie* med sallad

Söndag 9 februari

Lunch

Dessert

Middag

Porterstek med kokt potatis, gräddsås, pressgurka och gelé

Vitchokladpannacotta med hallon

Risgrynsgröt med bröd och pålägg

Meny vecka 7

Måndag 10 februari

Lunch

Dessert

Middag

Isterband* med persiljestuvad potatis och rödbetor samt sallad

Äppelkompott med vaniljglass

Fläskköttsgryta* med rosépeppar med kokt potatis och rostad blomkål

Tisdag 11 februari

Lunch

Dessert

Middag

Fiskbiffar med kokt potatis och skaldjursvelouté samt morötter

Hallonkeso

Het korvgryta* med makaroner och legymsallad

Onsdag 12 februari

Lunch

Dessert

Middag

Stekt fläsk* med löksås, kokt potatis och morötter

Fruktcocktail med honungsyoghurt

Mannagrynspudding med saftsås samt bröd med pålägg

Torsdag 13 februari

Lunch

Dessert

Middag

Ärtsoppa med fläsk*

Pannkakor med sylt och grädde

Tacospaj* med salsa, nachoschips och sallad

Fredag 14 februari, Alla hjärtans dag

Lunch

Dessert

Middag

Kokt skinka* med potatis, ostsås och broccoli

Citron- och saltlakritsmousse med rån

Stekt kyckling med potatisgratäng och rödvinssås samt rostade rotfrukter

Lördag 15 februari

Lunch

Dessert

Middag

Köttbullar* med gräddsås, kokt potatis och lingon samt sallad

Crème Brûlée

Laxpudding med skirat smör och sallad

Söndag 16 februari

Lunch

Dessert

Middag

Dillkött med kokt potatis och inlagd gurka

Skånsk äppelkaka med vaniljsås

Risgrynsgröt med bröd och pålägg

Meny vecka 8

Måndag 17 februari

Lunch

Dessert

Middag

Raggmunk med fläsk* och lingon

Saftkräm med mjölk

Flygande Jacob* med potatismos och marinerad broccoli

Tisdag 18 februari

Lunch

Dessert

Middag

Ört- och färskostbakad fisk med kokt potatis och citronsås samt morötter

Mazarinkaka

Prinskorv* med stekt potatis och ägg samt sallad

Onsdag 19 februari

Lunch

Dessert

Middag

Rotmos med rimmad oxbringa och senap

Kladdkaka med grädde

Svampomelett med sallad

Torsdag 20 februari

Lunch

Dessert

Middag

Het kycklingsoppa med vispad crème fraiche

Pannkakor med sylt och grädde

Hawaiikassler* med kokt potatis och varma grönsaker

Fredag 21 februari

Lunch

Dessert

Middag

Olivfylld köttfärslimpa* med rostad potatis och het tomatsås samt haricotsverts

Marängdessert

Pastramirullader med gräddsås och kokt potatis samt sallad

Lördag 22 februari

Lunch

Dessert

Middag

Fiskpiccata med kokt potatis och tomatsås samt sallad

Blåbärspannacotta

Pastagratäng* med sallad

Söndag 23 februari

Lunch

Dessert

Middag

Äppelciderbrässerad fläskstek* med rostad potatis och äppelcidersås samt marinerade rotfrukter

Ananaspaj med grädde

Risgrynsgröt med bröd och pålägg

Kontakt

Restaurang Tallen

Telefon: 0142 -857 34

kok.slomarp@norlandiacare.se